Pârtii de top la Sovata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtia de la Sovata
Pârtia de la Sovata

Mureşenii amatori de sporturi de iarnă pot schia la ei în judeţ. Două pârtii complet dotate le stau la dispoziţie celor care vor să se relaxeze la sfârşit de săptămână.

Amatorii de sporturi de iarnă care nu au timp sau bani să se deplaseze în staţiunile renumite de ski din ţară sau din străinătate pot să-şi satisfacă acest „hobby” la Sovata. Două pârtii complet dotate pot în orice moment să îi primească pe turişti. „Noi avem două pârtii, una pentru cunoscători şi una pentru amatori, pârtii care pot să le satisfacă cerinţele şi celor mai pretenţioşi schiori”, a declarat Piroska Ioan, proprietarul pârtiilor Aluniş din Sovata. Pârtia cea mare, Aluniş 1 are o lungime de un kilometru şi un grad mai mare de dificultate. Pârtia este dotată cu teleski şi telescaun. Pentru teleski urcarea costă trei lei iar pentru telescaun cinci lei.

A doua pârtie, Aluniş 2 are o lungime de 300 de metri şi este concepută pentru începători. Şi această pârtie este dotată cu teleski iar urcarea pentru fiecare persoană costă un leu. Ambele pârtii au câte două puncte de urcare.

Echipamentul se poate închiria direct de pe pârtii

Cei care vor senzaţii tari pe pârtiile de la Sovata pot închiria echipamentul chiar de pe pârtie. „Avem schiuri, clăpari, sănii sau plăci. Toate se pot închiria. Nu avem combinezoane dar cei care vin la schi ştiu mai bine cum să se îmbrace”, a mai spus Piroska Ioan. Deocamdată, stratul de zăpadă este optim pentru schiat însă dacă zăpada s-ar topi, administratorii ar pune în funcţiune şi tunurile de zăpadă pentru a reacoperi cele două pârtii. Pentru această iarnă şi hotelierii au început să practice preţuri avantajoase pentru turişti.

Cei care vor să stea peste noapte la Sovata pota alege un hotel de două stele. Un loc în cameră este de 50 de lei de persoană, bani în care este inclus şi micul dejun. În funcţie de dotări şi pensiunile din regiune practică aceleaşi preţuri. La pensiuni de trei margarete, preţurile pe o cameră variază între 30 şi 60 de lei. Cei care doresc să petreacă un sfârşit de săptămână la Sovata sunt sfătuiţi totuşi să îşi facă rezervare deoarece zona este foarte căutată de turişti în această perioadă a anului pentru sărbătorile de iarnă. Având în vedere că Sovata se află la foarte aproape de staţiunea Praid, cei care vor pot să se deplaseze rapid şi să viziteze salina.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite