Partidul Popular Maghiar se pregătește de alegeri. Formațiunea va avea candidați în fiecare județ din Transilvania!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei conferințe de presă organizată ieri la Târgu-Mureș, liderii partidului nou înființat și-au exprimat dorința de fuzionare cu Partidul Civic Maghiar și au anunțat, totodată, planul de acțiune pentru alegeri.

În opinia președintelui Toró T. Tibor, alegerile le vor oferi reprezentanților PPMT posibilitatea să ducă formațiunea în Parlament. ”Putem câștiga alegerile în cel puţin trei circumscripţii pentru Senat şi în şase cicumscripţii pentru Camera Deputaţilor, iar astfel vom putea deveni un partid parlamentar”, a declarat acesta.

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) şi protectorul PPMT, Tokes Laszlo, a declarat, într-o altă conferinţă de presă, susţinută duminică la Târgu-Mureş, că actualul lider al Partidului Civic Maghiar, Szasz Jeno, reprezintă ”o piedică în calea colaborării dintre PCM cu PPMT”. În consecință, la congresul civicilor de săptămâna viitoare se va tranşa problema colaborării dintre cele două partide.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania este o formațiune politică creată după ce în data de 5 mai, fostul deputat UDMR de Timiș Tibor Toró, unul dintre liderii Consiliului Național al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), a depus la Tribunalul București cererea de înființare a partidului. Cererea de înregistrare a partidului a fost inițial respinsă de Tribunalul București, hotărâre modificată de Curtea de Apel București în data de 15 septembrie, în sensul admiterii cererii de înregistrare a noii formațiuni politice. Partidul îl are ca mentor pe europarlemantarul Laszlo Tokes și va milita pentru autonomia maghiarilor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite