Târgu-Mureş: Părinţii copiilor cu dizabilităţi iau lecţii de la lituanieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie formată din doi părinţi ai unor copii cu dizabilităţi ţi doi specialişti din cadrul Fundaţiei Alpha Transilvană participă în perioada 18-22 noiembrie la un schimb de experienţă în Lituania. Evenimentul se înscrie într-un proiect internaţional.

Proiectul "Dezvoltarea capacităţilor de lobby şi advocacy a părinţilor copiilor cu dizabilităţi" este iniţiat de organizaţii neguvernamentale din Lituania, Italia, Germania, Ungaria şi România. Ţara noastră a fost reprezentată de Fundaţia Alpha Transilvană din Târgu-Mureş.

"Proiectul are ca scop îmbunătăţirea calităţii procesului de susţinere şi lobby pentru persoanele cu dizabilităţi şi este finanţat de Uniunea Europeană, prin programul GRUNDTVIG ce se derulează pe parcursul a doi ani", a spus Gianina Şerban, asistent proiect.

Prima activitate comună a partenerilor în proiect se va desfăşura în Lituania în perioada 18 - 22 noiembrie 2009, iar România va participa cu patru persoane, doi părinţi şi doi specialişti din cadrul Fundaţiei Alpha Transilvană. Pe plan local se vor desfăşura o serie de activităţi constând în discuţii, dezbateri, mese rotunde, la care vor participa părinţii copiilor cu dizabilităţi, specialişti ai Fundaţiei Transilvane Alpha, cât şi diverşi invitaţi reprezentând instituţii locale, şi ONG-uri.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite