Părinţi, nu uitaţi de clasa pregătitoare! Azi încep înscrierile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orele clasei pregătitoare se vor ţine sub formă de joc
Orele clasei pregătitoare se vor ţine sub formă de joc

În perioada 5-16 martie se va face depunerea cererilor de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie.  Cea de a doua etapă de înscriere va avea loc între 20 şi 27 martie, pe locurile rămase libere, pentru cei care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară.

Clasele pregătitoare vor fi înfiinţate în şcolile primare şi gimnaziale din judeţul nostru, iar în aceste clase pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul lui 2012.

A treia etapă de înscriere se va desfăşura în perioada 23-25 aprilie şi va fi destinată copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.
Cea de-a patra etapă de înscriere se va desfăşura între 2-9 mai, când vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, unde au mai rămas locuri.

Ultima etapă de înscrieri, desfăşurată în perioada 11-18 mai, se adresează copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

În urma recensământului copiilor care urmează să intre în clasa pregătitoare şi clasa I, efectuat în judeţul Mureş, a reieşit că sunt aproape 5.000 de copii, la secţiile română şi maghiară, care vor fi împărţiţi în peste 300 de clase. În ceea ce priveşte clasa pregătitoare, sunt aşteptaţi aproximativ 4.000 de elevi cu vârste cuprinse între de 6 şi 7 ani.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite