Palatul Culturii din Târgu-Mureş intră în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Palatul Cuturii din Târgu-Mureş, clădire monument-istoric, construită între anii 1911-1913  în stil secession va fi reabilit în totalitate în acest an. Lucrările vor cuprinde scările clădirii, holul principal, exteriorul şi acoperişul acesteia.

De asemenea, tot în acest an va fi reabilitată şi toba din Sala Mare a Palatului. „Palatul Cuturii a intrat în reparaţii capitale acum patru ani. S-a început restaurarea Sălii mari, a Sălii mici şi în 2011 am finalizat reabilitarea sistemului de încălzire în tot Palatul Culturii, o investiţie foarte mare. Acum urmează să finalizăm partea de finisaje, este vorba de casele scărilor, scările din Palat, holul mare trebuie restaurat şi apoi exteriorul şi acoperişul Palatului”, a spus Soos Zoltan, directorul Muzeului Judeţean Mureş.

Lucrările sunt în faza de licitaţie, iar în această lună se va alege firma care va demara execuţia. „Lucrarea pentru interioare, holul mare şi casa scării este în finalizare licitaţie şi aşteptăm ca în luna aceasta să facem contractul cu executantul ales şi restul urmează să licităm”, a spus directorul muzeului.

Fondurile pentru lucrare sunt asigurate de Consiliul Judeţean Mureş şi se ridică la circa 2.725.000 de lei, dintre care 500.000 de lei vor fi utilizaţi pentru reabilitarea tobei. Pe durata lucrărilor ce vor fi efectuate la Palatul Culturii, accesul vizitatorilor va fi restricţionat, pentru evitarea unor accidente.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite