ONG-urile şi bătrânii căsătoriţi sunt aşteptaţi la Zilele Târgumureşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, Zilele Târgumureşene vor avea loc în săptămâna 23-29 mai. Cuplurile căsătorite care au peste 50 de ani de căsnicie se pot înscrie la Nunta de Aur 2011 până la sfârşitul acestei săptămâni.

Cea de-a 15-a ediţie a „sărbătorii oraşului”, Zilele Târgumureşene, va avea loc în ultima săptămână a lunii mai, începând de luni, 23 şi până duminică, 29. Manifestarea se va desfăşura pe mai multe planuri, incluzând spectacole de muzică live atât populară, cât şi modernă, evenimente culturale şi deja-obişnuita „Nuntă de Aur”.

În cadrul acesteia, mureşenii care au împlinit 50 de ani de căsătorie sunt sărbătoriţi şi premiaţi pentru faptul că reuşesc să cinstească ideea de cuplu şi de familie chiar şi după o jumătate de secol. Perechile care doresc să participe la acest eveniment deosebit sunt invitate să se prezinte  pentru înscriere, până la data de 13 mai, la Primărie, mai exact la Serviciul Activităţi Culturale, Sportive, de Tineret şi Locativ (în incinta Centrului Cultural Mihai Eminescu, Str. Nicolae Grigorescu, nr. 17-19,camera 8) prezentând o copie xerox după actele de identitate, o copie xerox după certificatul de căsătorie şi originalele pentru conformitate.

ONG-urile sunt aşteptate la „sărbătoarea oraşului”

Artiştii care vor fi prezenţi la Zilele Târgumureşene sunt ţinuţi secret de către autorităţile locale, însă un lucru este cert: şi în 2011, mureşenii vor putea lua parte la manifestările organizate de asociaţiile nonguvernamentale din oraş. „Invităm toate instituţiile publice şi ONG-urile, care doresc să participe la programul cultural- sportiv, să depună propunerile vizând programul de desfăşurare, la Primărie”, a precizat primarul Dorin Florea în cadrul unei conferinţe de presă. Înscrierea ONG-urilor se poate face până joi, urmând ca ulterior acestora să le fie rezervat un loc în planul manifestărilor. Şi dacă Târgu-Mureşul e... „târg”, centrul oraşului va fi acaparat de agenţii economici care vor comercializa la preţ de producător diverse produse sau mâncăruri. ONG-urile cu activităţi în scopuri caritabile, creatorii populari, artizanii, artiştii plastici vor fi scutiţi de plata taxelor. Toţi agenţii economici participanţi la Zilele Târgumureşene au obligaţia ca la finele manifestărilor să predea spaţiul folosit curat şi în bune condiţii.

Zeci de cupluri aşteptate la „Nunta de Aur”


59 de cupluri mureşene care şi-au unit destinele în urmă cu 50 de ani au  sărbătorit  „Nunta de aur“ anul trecut. Sărbătoriţii au avut ocazia să-şi reînnoiască jurămintele făcute în urmă cu jumătate de secol. Anul acesta, „Nunta de Aur” va avea loc vineri, 27 mai, fiind găzduită ca de obicei de Casa de Cultură Mihai Eminescu.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite