Număr record de cărti poştale adunate de o elevă din Târgu-Mureş FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă de doar 12 ani din Târgu-Mureş este la un pas de a intra în Cartea Recordurilor, după ce a reuşit performanţa de a aduna peste 9.100 de cărţi poştale din 78 de ţări ale lumii.

Boni Zsuzsanna a răspuns provocării lansate de Poşta Română, care a iniţiat, în luna iunie, concursul „Cărţile poştale îţi arată lumea“ şi a reuşit să adune într-un timp record nu mai puţin de 9.124 de ilustrate.

Zsuzsanna premiată de Poşta Română

Click pe poze pentru galerie foto

Ajutată de profesorul de Geografie Kortesi Sandor, fetiţa a trimis sute de e-mailuri şi scrisori în întreaga lume, prin care ruga oamenii să-i trimită cărţi poştale. „Am scris o scrisoare în care precizam detalii despre concurs şi am trandus-o în mai multe limbi şi am trimis-o tuturor cunoscuţilor mei, care la rândul lor au dat-o mai departe. Astfel, vestea despre concurs a ajuns în întreaga lume”, spune profesorul.

Zsuzsanna a participat la concurs cu cele 9.124 de cărţi poştale primite până la finalul  acestuia, dar în prezent acestea continuă să sosească, numărul lor depăşind 10.000. Zsuzsannei i-au plăcut cărţile poştale mai deosebite. „Am primit cărţile poştale din toată lumea, dar cele mai mult mi-a plăcut o carte poştală 3D şi una în care era un pliculeţ de ceai, care au venit din Germania”, a spus eleva.

Carte poştală de la Polul Sud

Cea mai îndepărtată carte poştală care urmează să sosească pe adresa fetei este trimisă tocmai de la Polul Sud. „Acolo am contactat nişte cercetători, dar aceştia aşteaptă  să ajungă la ei un vas care sparge gheaţa. Atunci vor reuşi să trimită cartea poştală pe adresa fetei. Pentru concurs am primit ilustrate şi din Australia, Noua Zeelandă, Insulele Samoa sau Hawaii. Cel mai lung traseu l-au avut cărţile poştale din Africa, pe care le primim doar acum, chiar dacă au fost expediate în luna iulie”, spune profesorul.

Numărul mare de cărţi poştale i-au uimit şi pe reprezentanţii Poştei Române. „Supriza a fost extrem de mare pentru că majoritatea participanţilor au strâns 200- 300 de cărţi, hai 500, dar când m-au sunat de la Mureş şi mi-au spus că au peste 9.000, am întrebat dacă sigur nu este vorba despre vreo colecţie strânsă în ani de zile. Nu mi-a venit să cred, până când nu le-am văzut“, a spus Gabriela Botici, şef Serviciu Vânzări la Poşta Braşov. 

Eleva a câştigat toate premiile puse în joc de Poşta Română, la cele trei secţiuni cărţi poştale din România, din Europa şi din alte ţări ale lumii. Marele premiul primit de Zsuzanna este o excursie de şapte zile, cu autocarul, prin toată Europa.

Reprezentanţii Poştei Române fac acum demersurile pentru ca eleva să intre în Cartea Recordurilor, pentru cel mai mare număr de cărţi poştale primite într-un timp atât de scurt.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite