Târgu-Mureş: Noi centre de chirurgie cardiacă pediatrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Noi centre de chirurgie cardiacă pediatrică
Târgu-Mureş: Noi centre de chirurgie cardiacă pediatrică

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac s-a arătata mulţumit de activitatea medicilor mureşeni de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant, motiv pentru care ar dori crearea unor astfel de centre  medicale în mai multe oraşe din ţară.

Ministrul a susţinut că la Târgu-Mureş există un pionierat în ceea ce priveşte chirurgia cardiacă pediatrică şi a promis accordarea sprijinului financiar de care IBCvT are nevoie pentru ca medicii mureşeni să-şi poată continua activitatea.

„Îmi doresc ca exemplul din Târgu-Mureş să fie replicat la Bucureşti şi în alte centre din ţară, cum ar fi Iaşi şi Timişoara. Am promis un sprijin financiar pentru IBCvT pentru finalizarea trimestrului IV în contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pt ca există o problemă financiară.  I-am promis doctorului Radu Deac sprijin pentru echiparea şi utililarea unei noi săli de operaţie şi a secţiei de ATI. CAS va suplimenta cu sprijinul Ministerului de Finanţe alocările bugetare în marile centre universitare, astfel încât toţi pacienţii ce vin în marele spitale să beneficieze de asistenţă medicală de specialitate”, a spus ministrul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite