Târgu-Mureş: Noi depăşiri ale concentraţiei de amoniac din aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizorul automat amplasat la sediul Agenţieie de Protecţia Mediului Mureş a sesizat astăzi noi depăşiri a concentraţiei de amoniac din aer faţă de limita legală admisă.

Potrivit măsurătorilor efectuate de angajaţii APM cu ajutorul analizatorului automat HORIBA APNA 360 amplasat la sediul instituţiei, concentraţiile de amoniac au fost mai mari cu peste 100 mg pe metru cub faţă de limita legală admisă.

„Între orele 10.30-11.00 concentraţia de amoniac în aer a fost de 372,4 mg/mcub, între 11.00-11.30 concentraţia a fost de 453,4 iar între 11.30 şi 12.00 de 434,2. Limita maximă admisă este de 300 mg/mcub. Am sesizat Garda de Mediu în legătură cu acest fenomenpentru cercetarea cauzelor şi luarea măsurilor legale”, a declarat directorul APM Mureş, Dănuţ Ştefănescu.

Inspectorii Gărzii de Mediu vor începe de mâine o serie de controale în acest sens, după ce la începutul lunii august au mai efectuat astfel de proceduri timp de două săptămâni, când, alături de reprezentanţi ai Combinatului Chimic Azomureş şi ai APM aceştia au monitorizat calitatea aerului în mai multe puncte din oraş.

Măsurătorile de atunci s-au realizat după ce analizorul automat al APM înregistrase noi creşteri a concentraţieie de amoniac din aer, motiv pentru care Azomureş a fost amendat cu suma de 50.000 de lei. Măsurătorile efectuate timp de două săptămâni nu au scos la iveală nici o creştere a respectivelor concentraţii, dar plângerile depuse la APM de către mureşeni cu privire la calitatea aerului din oraş se înmulţesc.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite