Neregulile financiare le-au fost fatale. Directorul general şi cel economic de la Aeroportul Târgu-Mureş au fost dați afară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ștefan Petru Runcan a fost demis
Ștefan Petru Runcan a fost demis

Directorul general al aeroportului de la Vidrasău, Ştefan Petru Runcan, alături de directorul economic, Mărioara Hang, au fost eliberați din funcție după ce-au fost descoperite mai multe nereguli financiare şi probleme legate de conduita faţă de buna funcţionare a aeroportului.


Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, afirmă că a luat această decizie din pricina faptului că celor doi le erau suspendate contractele de muncă din luna august, precizând că decizia încheierii raporturilor de muncă a fost justificată de constatarea unor nereguli financiare şi a "conduitei vis-a-vis de funcţionarea aeroportului".

Poruțiu a mai spus că neregulile fac referire la achiziţionarea, cu 930.000 de lei, în anul 2008, a unui degivror care nu a funcţionat nici măcar o zi, la decontarea unor facturi la spa, plata a mii de bulbi de lalele şi panseluţe care apar ca fiind plantate în curtea aeroportului în noiembrie anul trecut, precum şi la încheierea unor contracte cu firme care nu au niciun angajat.

În ceea ce priveşte problemele de conduită ale celor doi, conform Mediafax, Poruţiu le-a imputat lui Runcan şi Hang faptul că, după decizia suspendării contractelor lor de muncă, au făcut "zeci de reclamaţii şi plângeri penale" împotriva sa, la o serie de instituţii - de la Ministerul Transporturilor şi Autoritatea Aeronautică Civilă la Consiliul Judeţean Mureş, Prefectura Mureş, SPP şi chiar la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite