Nereguli găsite de inspectorii DSP la ştrandul din Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ştrandul Municipal din Reghin, unde mai multe persoane s-au intoxicat cu clor, în 7 august, este singurul din judeţ care a fost declarat necorespunzător de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mureş, în urma controalelor făcute de reprezentanţii instituţiei, în perioada 7 - 16 august, s-a stabilit că la ştrandul din Reghin există "defecţiuni la instalaţiile sanitare, parametrul clor rezidual liber neconform la bazinele pentru adulţi şi bacteriologic neconform la bazinul pentru copii mici".

"Există o problemă de tehnologie a sistemului de clorinare, vorbim de o hiperclorinare, pe care reprezentanţii ştrandului trebuie să o remedieze. La bazinele pentru copii, recomandarea noastră este să se schimbe apa mai des, zilnic, şi să se facă igienizare, pentru că bazinul e mic, copiii mai urinează în apă, mai intră cu pampers. Ei schimbă apa o dată la trei zile. Nu i-am amendat, am lăsat măsuri de remediere şi în plus aduc probe la analiză la noi săptămânal", a precizat Gabriela Uifălean, purtător de cuvânt al DSP Mureş, citată de Mediafax.

Prefectura Mureş  a dispus controale la toate ştrandurile din judeţ, după intoxicarea colectivă de la ştrandul din Reghin în urma căreia 15 persoane, dintre care 14 copii, au ajuns la spital.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite