Muzica de fanfară va răsuna în Cetatea Medievală a Sighişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Fanfarelor va debuta mâine cu o defilare a celor 10 fanfare participante. Atât mâine, cât şi duminică, vor avea loc concerte în aer liber în Parcul Central şi în Piaţa Cetăţii din Sighişoara.

Ediţia a şaptea a Festivalului Fanfarelor va avea loc în acest sfârşit de săptămână în Cetatea Medievală a Sighişoarei. În acest an vor fi prezente la eveniment zece dintre cele mai apreciate fanfare din Ardeal. Acestea vor defila în centrul oraşului mâine, de la ora 14.00 şi duminică, de la ora 12.30, urmând apoi să ofere concerte de excepţie sutelor de spectatori aşteptaţi în Cetatea Medievală. Iubitorii muzicii de promenadă vor avea parte de câte cinci concerte atât mâine, cât şi duminică, în Piaţa Cetăţii, începând cu ora 16.00, după ce în prealabil vor fi „încălziţi” cu minirecitaluri în Parcul Central. Concerte de mâine vor fi susţinute de Fanfara Regională Odorheiul Secuiesc, Fanfara „Promenada” din Câmpia Turzii, Fanfara „Ferenc Erno” din Brateş, Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Gherla şi Fanfara „Atlantisz” din Ozun.

Concerte şi duminică

Ultima zi a festivalului va fi marcată de concerte, dar şi de o expoziţie devenită deja clasică în Sighişoara. După parada fanfarelor şi minirecitalurile din Parcul Central, va avea loc de la ora 15.00 vernisajul expoziţiei „Ziua Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial”, organizată anual de Muzeul de Istorie încă din 1999, anul în care Sighişoara a fost inclusă în grupul select al acestor oraşe. Vor fi organizate apoi concertele fanfarelor „Armonia” din Târnăveni, Fanfara Praid, Fanfara Corund şi Fanfara „Polgar Fuvoszeneker 1895” din Cristurul Secuiesc, urmând ca trupa care va încheia festivalul să fie chiar fanfara oraşului gazdă, Sighişoara.

Concertele vor începe de la ora 16.00 şi vor dura aproximativ două ore. Accesul publicului va fi gratuit, fiind aşteptaţi iubitori ai muzicii din întreg judeţul Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite