Muzica de chitară clasică pune stăpânire pe Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Târgu-Mureşul devine capitala muzicii de chitară clasică în fiecare vară. Până în 21 august, Palatul Culturii va găzdui cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Chitară Clasică „Harmonia Cordis”.

Ajuns la ediţia a şasea, Festivalul Internaţional „Harmonia Cordis” va aduce pe scena Palatului Culturii şi la Universitatea de Arte artişti de renume din România, Austria, Grecia, Spania, Franţa, Ungaria, Cuba, Marea Britanie. Evenimentul este cel mai important de acest gen organizat în oraşul nostru şi reprezintă nu doar o modalitate de relaxare pe ritmuri calde de chitară  pentru mureşenii care iubesc muzica de calitate, ci şi un prilej pentru studenţii din toată ţara să înveţe de la cei mai cunoscuţi dascăli şi artişti europeni ai acestei ramuri muzicale. Asta deoarece artiştii internaţionali prezenţi la festival vor oferi cursuri de măiestrie în chitară clasică şi chitară jazz.

Am ales pentru participarea la festival numai artişti de renume, care au câştigat cele mai importante concursuri internaţionale de chitară clasică. Aşteptăm la festival cât mai mulţi mureşeni care iubesc cu adevărat muzica, mai ales că intrarea la oncerte va fi gratuită”, ne-a declarat Beke István Ferenc, artist şi organizator al manifestării.

Ce artişti ne vor delecta cu muzica lor

Concertul final va fi susţinut de Filarmonica de Stat din Târgu-Mureş, dirijată de Lucy Griffiths (Marea Britanie), ai cărei solişti vor fi Csaki Andras (Ungaria) şi Dimitris Dekavallas (Grecia). Toate recitalurile vor începe de la ora 19.07 şi vor dura aproximativ o oră.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite