Târgu-Mureş:Muzica simfonică preia controlul asupra Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a IV-a a Festivalului „Săptămâna Tiberius” se va încheia duminică. În acest sfârşit de săptămână, mureşenii pot asculta muzica lui Mozart sau Verdi de la invitaţi renumiţi, la Palatul Culturii.

Palatul Culturii din Târgu-Mureş  găzduieşte cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră “Săptămâna Tiberius”. În fiecare seară vor avea loc şi concerte de muzică de cameră cu invitaţi de renume naţional şi internaţional: în Sala Mare, în Sala Mică şi în Sala Oglinzilor din Palatul Culturii.

Weekend muzical

În această seară, de la ora 19.00, mureşenii vor putea asista la Sextetul Piazzola, Kegelstatt Trio şi la Serenada Dvorak, interpretate de Cvartetul Unistring(format din Dan Docolin-fagot, Lokodi Rozalia-oboi, Moraru Mihai-pian n.r.) alături de Octetul Filarmonicii şi de artiştii Gyorgy Robert-contrabas, Bonta Ciprian-fagot şi Kostyak Elod-violoncel. Seara de mâine va fi rezervată unor cunoscuţi compozitori simfonici, ca de exemplu Mozart sau Verdi. Acestea vor fi interpretate de Santha Huba-pian, Cvartetul Tiberius, Charles Sewart-vioară, Frank van de Laar-pian, Charles Sewart-vioară, Deborah Clad-pian, Borsos Edith-soprană, Santha Huba-pian şi Bartha Geza-clarinet.

Duminica lui Beethoven

Ultima zi de festival va fi un omagiu adus muzicii lui Ludwig van Beethoven, prin arii de coardă şi pian compuse de marele compozitor austriac. Acestea vor fi interpretate de Cvartetul Tiberius, alături de Santha Huba, la pian.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite