Târgu-Mureş:Portret-George Trif pregăteşte viitorii idoli ai Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Portret-George Trif pregăteşte viitorii idoli ai Mureşului
Târgu-Mureş:Portret-George Trif pregăteşte viitorii idoli ai Mureşului

Privit ca o emblemă a baschetului mureşean, George antrenează viitoarele talente ce vor evolua în Sala Polivalentă.

Baschetul este sportul preferat al mureşenilor, iar meciurile din Sala Polivalentă disputate cu casa închisă stau mărturie în acest sens. Unul dintre jucătorii care a câştigat inimile publicului local este George Trif, zălăuanul care s-a retras din activitate în sezonul recent încheiat şi care a decis să rămână în lumea sportului mureşean, ca antrenor la grupele de copii şi juniori ale clubului BC Mureş.

Prima dragoste a actualului antrenor de baschet a fost, însă, tenisul. „Sportul pe care l-am practicat înainte de baschet a fost tenisul, timp de 8 ani. Baschet am început să joc în liceu, la Cluj, doar de distracţie la orele de sport. Jucând în echipa de baschet a şcolii am fost remarcat pentru calităţile mele fizice, pentru că de tehnicitate nu se punea problema atunci. Astfel, domnul Voicu Moldovan, pe atunci antrenor la Carbochim Cluj, mi-a fost primul antrenor, la vârsta de 17 ani”, îşi aminteşte George.

Idol peste tot
La Cluj, tânărul se antrena zilnic, atât cu formaţia de juniori, cât şi cu echipa mare. A învăţat încă de atunci ce înseamnă să joace în faţa unui public inimos, pretenţios, care aşteaptă numai victorii de la favoriţi. A câştigat repede inimile suporterilor clujeni, iar la finele sezonului 1997-1998 a obţinut chiar medalia de bronz cu Carbochim, cea mai importantă performanţă ca jucător. A sosit la Baschet Club Mureş în urmă cu 9 ani, unde a reprezentat o piesă de rezistenţă în angrenajul „Tigrilor”. „Alături de publicul superb din Sala Polivalentă am creat o echipă puternică la Târgu-Mureş. Sunt bucuros că am avut ocazia de a evolua aici atâta timp şi le mulţumesc fanilor pentru sprijinul acordat mie şi echipei în toţi aceşti ani”, spune Trif.

Pregăteşte viitoarele glorii
Anii şi-au spus cuvântul asupra lui George, astfel că la finele sezonului trecut, acesta a fost nevoit să se retragă din activitatea competiţională. Totuşi, el a rămas la clubul mureşean, unde este antrenorul unei grupe de juniori şi totodată coordonatorul selecţiei de copii. Entuziasmul copiilor pe care îi pregăteşte îi dă speranţe de viitor. „Jucătorii profesionişti de baschet sunt mercenari, îi interesează banii şi să joace cât mai mulţi ani, astfel că nu depun un efort maxim pe teren de fiecare dată. Copiii, însă, reprezintă un caz aparte. Ei nu se menajează la antrenamente, dau absolut totul pe teren, pentru că joacă din pasiune pentru baschet. Sunt sigur că vor aduce glorie lui BC Mureş în anii ce vor urma”, declară Trif George.

Profil
Născut
19 martie 1978, la Zalău

Activitate
Antrenor copii şi juniori la BC Mureş

Educaţie
Liceul Babes Bolyai din Cluj-Napoca

Stare civilă
Căsătorit

Ce-i place
„Îmi plac dârzenia şi ambiţia oamenilor, calităţi care cred că mă caracterizează şi pe mine. Locul meu preferat din Târgu-Mureş este Platoul Corneşti. Acolo îmi place să petrec timp vara, alături de familia mea, în parc sau la Zoo”, recunoaşte George.

Ce nu-i place
„Nu îmi plac absolut deloc oamenii cu două feţe, sau cei slabi, care spun că nu pot realiza un lucru fără ca măcar să îl încerce mai întâi. Dacă ar fi să elimin din sportul românesc un singur lucru, acela ar fi cu siguranţă corupţia”, spune bărbatul.


Întrebări şi răspunsuri

Care e nivelul baschetului mureşean, comparativ cu restul ţării?
G.T.: Baschetul reprezintă un element de tradiţie, cu care Mureşul se poate mândri. Ne putem compara, din punctul de vedere al istoriei şi al fanilor, cu Sibiul şi Clujul. Din păcate, diferenţa o face segmentul financiar.

De ce ar fi nevoie pentru ca BC Mureş să ocupe un loc în elită?
G.T.: Eu cred că acest grup are potenţial şi că destulă răbdare, poate duce Mureşul acolo unde îi este locul. Echipa e antrenată de un profesionist veritabil, care îşi cunoaşte foarte bine atribuţiile şi e conştient de misiunea grea pe care o are.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite