Mureşenilor le prieşte depozitarea eco a deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până la începutul anului viitor vor fi amplasate 25 de puncte de colectare selectivă a deşeurilor în tot oraşul. Pubelele galbene sunt destinate deşeurilor din plastic şi metal, cele verzi, pentru sticlă, iar în cele albastre se depozitează deşeurile din hârtie şi carton.

Punctele de colectare ecologică, pe categorii separate, a deşeurilor, amplasate în toate cartierele din Târgu-Mureş sunt mai mereu pline, demonstrând astfel că localnicii respectă mediul înconjurător. Începând de luna trecută, în oraşul nostru există 11 puncte de colectare a gunoaielor din trei categorii: plastic şi metal, sticlă şi hârtie-carton, acestea fiind amenajate în zonele cu circulaţie mare din Târgu-Mureş.

În cartierul Dâmbu Pietros, de exemplu, pubelele eco au fost amplasate în imediata apropiere a uneia dintre staţiile de transport în comun, la vedere. “Eu locuiesc pe strada Lămâiţei şi vin o dată la două zile aici, pe bulevard, pentr a-mi arunca gunoiul acolo unde trebuie. Sticlele de plastic, conservele sau ziarele vechi le depun în pubela potrivită şi ştiu că astfel ele vor fi reciclate”, ne-a declarat Toma Radu, de 32 de ani.

Pubelele eco sunt foarte uşor de recunoscut, fiind mari şi având o formă ovală. În plus, ele sunt colorate diferit, în funcţie de categoria de deşeuri menajere căreia i se adresează. Astfel, pubelele galbene sunt destinate deşeurilor din plastic şi metal, cele verzi, pentru sticlă, iar în cele albastre se depozitează deşeurile din hârtie şi carton.

Până la finele lui 2010, în Târgu-Mureş vor exista 25 de puncte de colectare selectivă a deşeurilor menajere, oraşul nostru fiind în trecut amendat pentru managementul neprofesionist al deşeurilor. În luna mai, autorităţile au fost chiar amendate cu 10.000 de lei de către Garda de Mediu pentru colectarea neselectivă a deşeurilor.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite