Mureşenii sunt obligaţi să patineze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza gerului şi a dezinteresului autorităţilor, mersul pe jos în Târgu-Mureş a devenit o aventură pentru localnici.

Stratul gros de gheaţă format pe trotuare face ca oraşul să semene cu un patinoar. Dacă în apropierea bulevardelor trotuarelor au fost curăţate, situaţia în restul oraşului este de-a dreptul dramatică. Practic, nu există trotuar sau alee între blocuri care să nu fie transformată în derdeluş. Indiferent de cartier, situaţia este aceeaşi, iar mureşenii, în special cei în vârstă, se „distrează” de minune de fiecare dată când merg pe jos. Ba mai mult, zona Domus, situată lângă centrul oraşului şi care cuprinde majoritatea sediilor de bănci din oraş, este acoperită cu un strat de gheaţă mai fină chiar şi decât cea de la patinoarul din Piaţa Teatrului.

Practic, Târgu-Mureşul a fost cucerit de un imperiu de gheaţă, iar situaţia se va schimba, probabil, doar când temperaturile vor creşte, deoarece interesul autorităţilor în rezolvarea problemei pare inexistent. Localnicii s-au obişnuit să ocolească pe cât posibil porţiunile acoperite cu gheaţă atunci când se deplasează şi aleg să meargă prin zăpadă, pentru a scăpa astfel de grija căzăturilor.

De la începutul anului şi până astăzi, la Clinica de Ortopedie din cadrul Spitalului Judeţean au fost 47 de persoane internate cu fracturi, entorse sau luxaţii, iar din spusele medicilor, mai mult de jumătate dintre cazuri au survenit în urma căzăturilor pe gheaţă. Nu ne rămâne, deci, decât să sperăm într-o încălzire a vremii sau să ne cumpărăm patine şi sanii pentru a ne putea deplasa prin oraş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite