Mureşenii se întrec cu snowmobilul în Munţii Harghitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii care doresc să se încarce cu adrenalină vor putea să se întreacă în munţii din apropiere de Topliţa cu snowmobilul. Între 21 şi 23 ianuarie va avea loc prima competiţie de snowmobile din ţară, cu probe de viteză în urcare şi snowcross.

Dacă aveţi peste 18 ani şi vă plac sporturile extreme de iarnă, între 21 şi 23 ianuarie veţi avea ocazia să vă distraţi la prima competiţie de snowmobile organizată în România. La Topliţa, mai exact în Munţii Bătrâna, în zona cunoscută sub denumirea de „Zapode”, va fi organizat „D.P. Snowmobile Event Competition”, care va include probe de cross şi viteză. Sunt aşteptaţi la cursă toţi cei care posedă un snowmobil cu o putere minimă de 250cc şi care vor să se distreze alături de alţi împătimiţi ai sporturilor de iarnă, cu motor.

Ne aşteptăm la peste 40 de motorişti înscrişi la competiţie, vom avea parte şi de participanţi din alte ţări. Ne dorim ca această manifestare să devină una tradiţională, mai ales că este o premieră la nivel naţional”, ne-a declarat Adrian Scruba, organizatorul evenimentului.

Orarul competiţiei

Vineri, 21 ianuarie, de la ora 8.00 este programată şedinţa tehnică şi definitivarea listelor cu cei înscrişi, iar cu începere de la ora 17.00, va avea loc trialul şi proba de calificări. Sâmbătă de la ora 9.00 este programată prima probă din cadrul competiţiei, cea de snowcross. Aceasta va fi disputată în două manşe, cea de-a doua având loc de la ora 13.00. Duminica va fi momentul de apogeu al „D.P. Snowmobile Event Competition”, cu spectaculoasa probă de viteză în urcare (de la ora 9.00 n.r.) şi cu Trofeul „Don Pedro”, care va consta într-o cursă liberă pe o lungime de 30-35 de kilometri. În fiecare seară de la ora 17.00 va fi programată premierea celor mai buni participanţi la curse şi o petrecere. Câştigătorii probelor vor fi premiaţi în bani şi echipamente sportive.

Unde au loc cursele


Muntele Batrâna este situat la sud de Topliţa şi face parte din lanţul de munţi vulcanici Gurghiului. Pe vârful Bătrâna se află cel mai mare bloc muntos al lanţului Gurghiului, Fâncelu, care constituie pragul de est al craterului vulcanic. Vârful are o înălţime de 1634 de metri şi este acoperit cu păduri, ceea ce va face ca experienţa curselor de snowmobil să fie electrizantă şi pitorească. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, organizatorii au stabilit un traseu alternativ, în zona Lomaşiţa, situată în Munţii Călimani.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite