Mureşenii se împrumută pentru centrale termice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile energieie termice îi sperie pe mulţi mureşeni cu venituri mici. Un pensionar mureşean s-a împrumutat cu 5.000 de lei pentru a-şi cumpăra o centrală termică de teama facturilor uriaşe de la iarnă.

Costurile la energia termică din acestă iarnă îi sperie pe majoritatea mureşenilor rămaşi în sistemul de termoficare centralizat. Cei mai speriaţi sunt însă cei rămaşi în blocuri unde ceilalţi vecini s-au debranşat şi şi-au montat centrale termice de apartament. În această situaţie sunt zeci de mureşeni din aproximativ 75 de apartamente din oraş,  cărora sărbătorile le vor aduce facturi de aproximativ 1.500 de lei.

Rugat să se debranşeze


Printre aceşti mureşeni care aşteaptă speriaţi întreţinerea se numără şi Ladislau Csata,  un pensionar de 71 de ani, ce locuieşte într-un apartament pe strada Muncii. Bâtrânul a lucrat o viaţă întreagă ca şi lăcătuş mecanic la Electromureş, iar de 20 de ani a rămas văduv. În luna august, reprezentanţii Energomur,  i-au trimis o adresă prin care i-au spus că în situaţia în care ceilalţi vecini s-au debranşat de la sistem, factura la întreţinere în această iarnă ar putea depăşi suma de 1.000 de lei, iar cel mai indicat lucru ar fi să se debranşeze.

Împrumut pentru centrală

Speriat, bătrânul a apelat la rude. „Am cerut bani împrumut de la rude, de la prieteni pentru a-mi cumpăra o centrală de apartament. Nu-mi pot permite o factură de peste 1.000 de lei lunar, când toată pensia mea e 1.200 de lei”, spune bătrânul. După ce a strâns 5.000 de lei bătrânul şi-a cumpărat o centrală termică, ce i-a fost montată în bucătărie. Acum Ladislau Csata speră să aibă facturi mai mici la întreţinere, pentru ca din banii economisiţi să-şi poată plăti datoria.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite