Mureşenii nu şi-au uitat eroii Revoluţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coroane în memoria eroilor Revoluţiei
Coroane în memoria eroilor Revoluţiei

Zeci de coroane au fost depuse la Monumentul Eroilor, în memoria celor care s-au jertfit pentru libertate în Decembrie 1989. Astăzi este programată o dezbatere la Casa de Cultură, în acdrul căreia studenţii vor încerca să găsească răspunsuri la întrebări vechi de 21 de ani.

Astăzi se împlinesc 21 de ani de când românii au strigat „Jos Comunismul”, 21 de ani de când soţii Ceauşescu au fugit cu elicopterul din faţa mulţimii furioase din Piaţa Universităţii. Revoluţia a făcut 10 victime şi 24 de răniţi, alături de alte zeci de persoane reţinute de miliţie la Târgu-Mureş, toate acestea pentru ca noi, astăzi, să ne putem bucura de libertate.

Mureşenii nu şi-au uitat eroii, astfel că în semn de cinstire pentru jertfele aduse şi pentru eroismul manifestat în lupta pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989, majoritatea instituţiilor locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei, situat în locul în care s-au tras focurile de armă ucigaşe (urmele gloanţelor Armatei care au străpuns vitrinele complexului Romarta, aflat vis-a-vis de Monument, au stat mărturie la evenimentele sângeroase care s-au desfăşurat în oraşul nostru n.r.).

Au murit în van?


Mulţi se întreabă dacă sacrificiul suprem al celor comemoraţi în aceste zile a avut sau nu rost. „Pe vremea lui Ceauşescu aveam bani, o casă şi un loc de muncă, dar nu aveam ce să punem pe masă. Magazinele erau goale, iar lumea se descurca după cum putea. Azi, magazinele sunt pline, dar lumea nu are bani. Nici nu ştiu când a fost mai bine. Păcat de tinerii ăia că au murit, dar mă tem că au murit degeaba, că tot din rău în mai rău merge ţara asta”, ne-a spus Floarea Maier, 62 de ani, care a asistat la manifestări.

Studenţii mureşeni vor încerca astăzi să afle răspunsurile care îi macină pe romîni de 21 de ani. De la ora 16.30 va avea loc o dezbatere la Sala Mică a Casei de Cultură, pe tema „Revoltă- Diversiune- Instigare- Represiune- Revoluție?”. „Prea multă lume a uitat deja. Prea Repede, prea ușor, martirii libertății au ieșit din viețile noastre pentru a intra în ceața istoriei. Tocmai de aceea în fiecare decembrie e timpul să ne plecăm capul și să ne gândim , măcar o clipă la cei ce nu mai sunt”, spune Ana Maria Galea, purtătoare de cuvânt în cadrul Casei de Cultură a Studenţilor Mureş.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite