Mureşenii nu mai suportă „canalul” care le traversează oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pokloşul a devenit un fel de coş de gunoi al mureşenilor
Pokloşul a devenit un fel de coş de gunoi al mureşenilor

Pârâul Pokloş, care traversează întreg Târgu-Mureşul, emană un miros pestinenţial odată cu încălzirea vremii, iar locatarii blocurilor situate în imediata apropiere a apei nu mai suportă situaţia actuală.

E adevărat că nu puţini sunt cetăţenii care dau dovadă de o lipsă totală de civilizaţie şi aruncă fel de fel de gunoaie în apă, dar parcă situaţia nu a fost nicicând atât de gravă. Practic, la orele amiezii, pârâul se transformă într-un veritabil canal. „Cu broaştele ne-am obişnuit de atâţia ani, dar mirosul e insuportabil. E vară, cald, iar noi nu putem să deschidem geamurile caselor ca să aerisim. Îmi vine să nu mai ies din casă din cauza Pokloşului”, spune revoltată Maria Lăpuşan, 47 de ani, care locuieşte într-un bloc de pe strada Înfrăţirii.

Vina lipsei de civilizaţie

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Mureş, instituţia care administrează pârâul atât de mult blamat de mureşeni, sunt de părere că vina pentru situaţia actuală a pârâului aparţine în totalitate lipsei de civilizaţie a localnicilor.

Din măsurătorile efectuate de noi a reieşit că nu există ape menajere în Pokloş. Aşadar, gunoaiele aruncate de oameni în apă au dus la situaţia actuală. Noi ne ocupăm permanent de igienizarea pârâului, chiar marţi am efectuat ultima acţiune de acest gen cu deţinuţi ai Penitenciarului. Am montat pancarte cu atenţionări în apropierea malului pentru ca oamenii să nu arunce gunoaie în apă, deci nu e vina noastră că se întâmplă ce se întâmplă. Eu, personal, nu le pot cere altceva oamenilor decât să respecte apa”, ne-a declarat Călin Fokt, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş. Astfel, mureşenilor nu le rămâne decât să spere că furtuni puternice, precum cea de aseară, vor elibera aerul de mirosul pestinenţial al Pokloşului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite