Mureşenii nu au uitat de Ziua Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc 152 de ani de la înfăptuirea unirii Principatelor sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. În tot judeţul au avut loc sau vor fi organizate manifestări legate de importanţa evenimentului pentru românii de pretutindeni.

Mureşenii au participat, alături de restul ţării, la serbările dedicate Zilei Unirii, cu ocazia împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor. Bustul lui Alexandru Ioan Cuza- singurul din judeţ- din curtea Inspectoratului de Poliţie, a fost umplut de coroane şi cinstit cu o horă a unirii şi cu un ceremonial militar. Diseară va avea loc tradiţionala horă a unirii în faţa Prefecturii Mureş, la eveniment fiind aşteptaţi mureşeni de toate vârstele. Şi în restul judeţului a fost sărbătorită Ziua Unirii.

La Sighişoara, după hora unirii organizată în faţa Monumentului Latinităţii, vor avea loc concerte cu muzică populară susţinute de ansambluri populare precum cele de la Albeşti, Ţopa şi Sighişoara, dar şi concertul fanfarei din localitate, începând cu ora 16.00, la Sala Mihai Eminescu. Mâine, de la ora 12.00, va avea loc o expoziţie de carte la Biblioteca Municipală „Zaharia Boiu” din Sighişoara, cu tema „Unirea Principatelor Române, primul pas spre făurirea României Mari”.

Reghinul se alătură şi el manifestărilor dedicate Zilei Unirii. La Casa de Cultură „Eugen Nicoară” va avea loc un spectacol omagial cu muzică populară, începând cu ora 17.00, iar în final, pe acordurile fanfarei reghinene, participanţii se vor deplasa în Parcul Central pentru tradiţionala horă a unirii.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite