Mureşenii i-au transmis României „La mulţi ani!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steagurile tricolore au fluturat în Piaţa Victoriei
Steagurile tricolore au fluturat în Piaţa Victoriei

Câteva mii de localnici au înfruntat frigul pătrunzător pentru a serba cum se cuvine Ziua Naţională a României. Diseară este programat spectacolul folcloric din Piaţa Victoriei, cu participarea mai multor artişti populari mureşeni, care se va încheia cu un grandios foc de artificii.

Mii de mureşeni au participat astăzi la evenimentele festive organizate în Piaţa Victoriei cu ocazia Zilei Naţionale a României. Încă de pe la ora 10.00, în centrul oraşului puteau fi zăriţi mureşeni de toate vârstele „dotaţi” cu steaguri tricolore, care au decis să îşi petreacă ziua liberă de la servici în frig, pentru cinstirea celor care au făcut posibilă unirea Transilvaniei cu Patria Mamă în urmă cu 92 de ani.

De la ora 11.00 a fost organizată o amplă depunere de coroane la Monumentul Latinităţii din faţa sediului Prefecturii, urmată de defilarea Gărzii de Onoare pe ritmurile patriotice ale Fanfarei Municipiului.

Muzică şi artificii

În această seară începând cu ora 17.30 este programat spectacolul tradiţional de 1 Decembrie pe scena amenajată în Piaţa Victoriei. Vor încânta asistenţa Ansamblul Mureşul, alături de ansamblurile Mioriţa şi Sonnenschein, ultimul aparţinând Colegiului Naţional Al. Papiu Ilarian. Spectacolul, prezentat de actorul Nicu Mihoc, îi va aduce pe scenă pe Ciprian Istrate, Ioan Bocşa, Ionuţ Fulea, Sergiu Cipariu, Ovidiu Olari şi mulţi alţi artişti de muzică populară şi dansuri tradiţionale româneşti. Evenimentul se va încheia cu un grandios foc de artificii, programat în jurul orei 20.45.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite