Mureșenii cu handicap grav își primesc azi indemnizațiile pe luna iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele cu handicap din Târgu-Mureș își primesc azi ajutorul de la Primărie
Persoanele cu handicap din Târgu-Mureș își primesc azi ajutorul de la Primărie

Conform legilor în vigoare, referitoare la protecția și promovarea drepturilor persoanelor care suferă de handicap, municipalitatea oferă lunar ajutoare sociale localnicilor care fac parte din această categorie. Azi sunt efectuate plățile, astfel că Primăria orașului va fi la zi cu plățile pentru persoanele cu handicap.

Cei 536 de târgumureşeni care în luna iulie beneficiau de indemnizaţie pentru persoanele cu handicap grav îşi primesc astăzi banii aferenţi lunii iulie. Astfel, municipalitatea este la zi cu plata sumelor datorate acestei categorii sociale, în baza Legii 448/2006, care reglementează protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. De dispozițiile legii respective beneficiază adulţii şi copiii cu handicap, cetăţeni români, cetăţeni ai altor state sau apatrizi, pe perioada în care au, potrivit legii, domiciliul sau reşedinţa în România.

În total, este vorba despre 305.662 lei bani proveniţi, conform legii, de la bugetul de stat şi viraţi de Primăria Târgu-Mureș în conturile fiecărei persoane în drept. Aceste plăți vor continua și în lunile viitoare.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite