Mureşenii cu dizabilităţi se integrează social prin sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanelor cu dizabilităţi din Târgu-Mureş li se oferă şansa integrării sociale prin sport. Evenimentul este internaţional şi se va încheia cu o demonstraţie de dans pe scaune cu rotile, realizat de o trupă din Ungaria.

Cupa Olimpikus, ajunsă la cea de-a patra ediţie, va fi dedicată persoanelor cu handicap, care au dificultăţi în a deveni membri respectaţi şi apreciaţi ai societăţii. Evenimentul este singurul de acest gen organizat în Târgu-Mureş şi se bucură de o popularitate crescândă în rândul localnicilor. Sâmbătă, de la ora 12.00, la Sala Sporturilor vor avea loc întrecerile care se vor încheia seara cu un spectacol de dans.

Sportul este una din modalităţile prin care persoanele cu handicap demonstrează că fac parte din societate şi că sunt la fel de valoroşi ca cei... normali, sănătoşi”, ne-a declarat Soos Zsigmond, preşedintele Asociaţiei Olimpikus şi organizator al manifestării.

În cadrul Cupei Olimpikus vor avea loc întreceri de darts, şah, table, skandenberg, aruncare la ţintă fixă şi curse de viteză cu scaunul cu rotile pe distanţă determinată. Premiile vor consta în diplome, cupe şi medalii, dar organizatorii menţionează că „premiul” cel mare va fi satisfacţia normalităţii în cazul tuturor participanţilor la eveniment. Sâmbătă seara, de la ora 19.30, în sala de spectacole a Ansamblului Mureşul va avea loc gala Cupei Olimpikus, când vor fi decernate premiile şi totodată va avea loc un spectacol de dans al trupei maghiare Gordulo, formată exclusiv din persoane aflate în scaune cu rotile.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite