Mureşenii au cărat cu bicicletele ajutoarele primite de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pachetele au peste 25 de kilograme
Pachetele au peste 25 de kilograme

Peste 251 de mii de kilograme de alimente reprezentând ajutoare din partea Uniunii Europene vor fi distribuite în oraşul nostru începând de azi, timp de trei săptămâni.

Lista celor care vor beneficia de aceste ajutoare totalizează 9.237 de persoane, cu 1000 mai mult faţă de anul trecut. Persoanele care beneficiază de acest ajutor sunt pensionari care au pensia de maxim 400 de lei, persoane cu handicap accentuat şi grav, şomeri şi beneficiari de ajutor social. Zilnic vor fi împărţite câte 500 de pachete, pentru a fi mai simplă operaţiunea de distribuţie şi pentru a fi evitate aglomeraţiile.

Totul decurge normal, am trimis invitaţii pentru ridicarea pachetelor cu alimente şi a fost realizată o programare pe cartiere, pentru a fi evitată aglomeraţia. Zilnic aşteptăm 500 de persoane pentru ridicarea pachetelor”, ne-a declarat Marta Maior, şef  Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.

Transport inedit

Având în vedere că majoritatea beneficiarilor sunt pensionari, iar pachetele au peste 25 de kilograme, aceştia au apelat la modalităţi neobişnuite pentru transportul „mărfii”. Dacă unii erau dotaţi cu trollere sau cu rude mai tinere şi mai energice, alţii au urcat sacii pe biciclete. „Ne bucurăm că am primit aceste ajutoare, pentru că e foarte greu să trăieşti cu o pensie de 350 de lei pe lună, cât am eu. O să îmi ajungă cam două săptămâni pachetele astea”, ne-a spus Ioana Pop, 67 de ani, după care s-a urcat pe bicicletă şi a urcat către cartierul Dâmbu Pietros.

Pachetele conţin alimente diverse, mai precis câte şapte kilograme de mălai, 14 de făină de grâu, 3,2 de paste făinoase, un kilogram de biscuiţi, unul de lapte praf şi unul de zahăr. Acestea sunt distribuite persoanelor înscrise pe liste şi eligibile, pe strada Budiului numărul 68, la depozitul Dafcochim.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite