Mureşenii au aflat astăzi dacă au tensiunea mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În data de 17 Mai a fiecărui an, în întreaga lume este celebrată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii. Cu această ocazie, DSP Mureş a organizat o acţiune de informare şi măsurare gratuită a hipertensiunii arteriale.

Astfel, mureşenii care s-au prezentat azi la ghişeele Primăriei sau la Policlinica 2 au avut posibilitatea de a afla dacă au probleme cu inima.

Ziua Mondială a Hipertensiunii a fost stabilită cu scopul de a sensibiliza populaţia despre riscurile HTA şi de a încuraja metodele de diagnosticare precoce şi prevenire a acestei maladii, denumită metaforic “ucigaşul tăcut”.

Hipertensiunea arterială „provoacă în egală măsură disperare şi speranţă“. Disperare, întrucât produce complicaţii cardiovasculare severe, fiind frecvent nedepistată sau subtratată. Speranţă, pentru că prin tratament corect şi susţinut poate fi controlată şi pot fi prevenite complicaţiile.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că HTA contribuie la apariţia a peste jumătate din bolile cardiovasculare şi o declară prima cauză de mortalitate şi morbiditate evitabilă (corectabilă prin prevenţie şi tratament) din lume!

Măsurile legate de stilul de viaţă sănătos sunt recomandate tuturor persoanelor cu hipertensiune arterială şi fac parte integrantă din tratamentul hipertensiunii arteriale. Aceste măsuri sunt:
-    renunţarea la fumat;
-    reducerea aportului de sare;
-    creşterea consumului de fructe şi legume proaspete;
-    reducerea consumului de alimente bogate în grăsimi şi dulciuri;
-    menţinerea greutăţii corporale în limite normale;
-    reducerea consumului de alcool;
-    practicarea de exerciţii fizice timp de 30 min. de 5 ori pe săptămâna într-un ritm moderat;
-    evitarea stresului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite