Mureşenii se vor vindeca respirând oxigen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicina hiperbară, ce utilizează oxigenul în scop terapeutic, va fi implementată în premieră la Târgu-Mureş în cadrul spitalului Nova Vita. După Constanţa, muncipiul Târgu-Mureş va fi cel de-al doilea din ţară unde se utilizează această terapie.

La Centrul medical Nova Vita a fost adusă o barocameră, de 620 de tone, care a fost instalată în curtea interioară a spitalului, iar din octombrie pacienţii vor putea începe tratamentul.

Terapia hiperbară este nedureroasă şi funcţionează în multe afecţiuni, de la traumatiosme neurologice, la intoxicaţiile cu monoxid de carbon, sau la arsuri. „Principalele domenii de acţiune ale terapiei hiperbare sunt ischemia acută, în special inschemia cerebrală, septicemiile, tramatismele neurologice şi ortopedice grave, iar pentru bolnavii cronici terapia hiperbară poate fi utilizată la ulceraţii, sau la vindecarea mai rapidă a fracturilor”, a precizat dr. Cristian Ion, coordonatorul Departamentului de Medicină hiperbară din cadrul Centrului medical Nova Vita.

Costurile tratamentului

Medicina hiperbară nu este din păcate decontată de Casa de Asigurări de Sănătate. Astfel, pacienţii trebuie să-şi plătească tratamentul, iar costurile diferă în funcţie de numărul de şedinţe de terapie. „Preţurile pentru o şedinţă  de terapie hiperbară sunt de 100 de euro pentru bolnavii cronci. Un întreg tratament costă între 1.000-1.500 de euro, dar poate ajunge şi la 10.000 de euro”, a precizat medicul.

Potrivit acestuia, la terapia hioperbară pot veni pacineţi in toate spitalele. „Avem un protocol cu spitalul Nova Vita, iar noi vom prelua cazurile lor de la Terapie Intensivă, dar nu am nimic împotrivă la o colaborare cu spitalele din Mureş şi din judeţele învecinate. Sperăm să aducem şi două ambulanţe specializate pe transportul pacienţilor cu politraumatisme majore, arsuri, septicemii, intoxicaţii cu monoxid de carbon”, a spus medicul

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite