Târgu-Mureş: Mureşenii refuză vaccinarea anti A/H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţine cadre medicale au decis să se vaccineze
Puţine cadre medicale au decis să se vaccineze

Cu toate că în judeţ există 65 de cazuri confirmate cu A/H1N1, mureşenii refuză vaccinarea împotriva virusului. Marea majoritate a cadrelor medicale şi a elevilor de peste 16 ani ce urmau să fie vaccinate refuză imunizarea împotriva gripei noi.

În judeţul Mureş a început vaccinarea împotriva virusului A/H1N1, fiind primite 33.100 de doze pentru imunizarea elevilor şi studenţilor de peste 16 ani, a personalului din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi a personalului medico-sanitar.

Aproximativ 700 de cadre medicale vaccinate în Târgu-Mureş


Prima raportare făcută de către inspectorii DSP în urma desfăşurării campaniei de vaccinare arată însă un scepticism din partea tuturor grupelor de risc vizate.

Deşi printre cele mai expuse la îmbolnăvirea cu gripa nouă se numără cadrele medicale, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş de exemplu, vaccinarea nu s-a bucurat de succes până acum. Aici DSP a repartizat 1.900 de doze de vaccin, dar până în prezent doar 104 cadre medicale au fost vaccinate, din cele 300 câte au acceptat acest lucru. „Campania durează mai mult pentru că trebuie supravegheată fiecare vaccinare. Suntem de asemenea şi într-o campanie de informare cu privire la avantajele acestui vaccin, pentru că până acum s-a vorbit mai mult de aspectele dezavantajoase ale acestuia, ce i-a făcut pe marea majoritate a oamenilor să refuze sau să se mai gândească dacă se vaccinează sau nu. Eu nu m-am vaccinat pentru că am o contraindicaţie, dar dacă nu aş avea-o aş accepta vaccinul”, a spus dr. Constantin Florea, director medical al SCJU Mureş.

În Spitalul Clinic Judeţean Mureş s-au distribuit 1.000 de doze,  fiind vaccinate 627 de cadre medicale. ”Campania este făcută la nivel central, eu cred ca angajatii din unităţile sanitare sunt destul de bine informaţi, iar majoritatea dintre ei cunosc şi efectele secundare ale vaccinului. Important este să punem în balanţă riscurile la care ne expunem prin neefectuarea vaccinului”, a spus dr. Ovidiu Gârbovan, director medical al Spitalului Clinic Judeţean Mureş. Acesta nu s-a vaccinat deocamdată, acuzând o viroză respiratorie.

Doar 24 de elevi vaccinaţi

Deşi până în prezent au fost suspendate temporar cursurile la cinci licee mureşene, doar 24 de elevi cu vârste peste 16 ani au fost vaccinaţi împotriva A/H1N1, cu toate că inspectorii DSP au repartizat unităţilor de învăţământ din judeţ 6.000 de doze de vaccin. 



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite