Târgu-Mureş: Mureşenii devin victimele trotuarelor înzăpezite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii, victimele trotuarelor, au umplut holurile spitalului
Pacienţii, victimele trotuarelor, au umplut holurile spitalului

Zeci de mureşeni s-au prezentat de urgenţă la Ortopedie cu luxaţii şi fracturi după ce au căzut pe gheaţă. Autorităţile spun că vina pentru trotuarele deszăpezite o au cetăţenii care, ignorând amenzile, nu-şi curăţă aleile din faţa imobilelor.

Ninsorile abundente din ultima perioadă, precum şi temperaturile mici au dus la formarea unor adevărate „patinoare” pe trotuarele şi scările din oraş. Numărul celor care au căzut victimă acestora s-a înmulţit de la o zi la alta, spun medicii mureşeni.

Cele mai afectate sunt însă persoanele vârstnice, care se aleg cu fracturi sau luxaţii extrem de dureroase şi greu de vindecat. Autorităţile spun că au intervenit acolo unde s-a putut, dar că fiecare cetăţean este obligat să deszăpezească trotuarul din faţa imobilului său.

Circa 60 de cazuri de zi

Culoarul Ambulatoriului de Ortopedie şi Traumatorlogie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu- Mureş a fost plin zilele acestea de pacienţi din tot judeţul, care aşteptau radiografii sau ghipsări. „În ultimele zile s-au prezentat la Serviciul de Urgenţă în medie 60 de pacienţi pe zi cu diferite leziuni, de la entorse până la fracturi, cauzate de condiţiile meteorologige nefavorabile. Unele cazuri au necesitat internare de urgenţă, urmând să se intervină chirurgical”, a precizat dr. Andrei Gulian, medic specialist.

Printre cei internaţi se numără şi tanti Lenuţa de 66 de ani din satul Goreni. Bătrâna a alunecat pe scările din faţa casei. „Am alunecat, mi-a fugit piciorul drept sub mine şi mi s-a rupt în două. Doctorul mi-a zis ca trebuie să mă opereze. Mă doare aşa de tare, nu pot dormi noaptea, iau calmante dar degeaba”, spune supărată Lenuţa Ulişan. La fel a păţit şi tanti Roza de 68 de ani, care mergând la piaţă în cartierul Unirii a alunecat pe trotuar şi a suferit o entorsă.

Autorităţile se disculpă

Autorităţile locale spun că toate ultilajele de deszăpezire au ieşit pe teren. „Avem 10 utilaje de deszăpezire pentru drumurile din oraş, la care se adaugă două încărcătoare mici pentru trotuare. Toate maşinile au ieşit pe teren, au curăţat drumurile iar starea lor este bună. În ceea ce priveşte trotuarele, doar puţine sunt în administrarea noastră. Momentan lucărm la deszăpezirea trotuarelor pe strada Gheorghe Marinescu şi în cartierul Aleea Carpaţi”, a spus Ildi Kagan, şef Serviciu Control Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu-Mureş.

Amenzi pentru neglijenţă

Mureşenii care nu-şi curăţă trotuarul din faţa imobilelor riscă avertismente şi amenzi din partea Poliţiei Comunitare. Valoarea sancţiunilor e cuprinsă între  100 şi 500 de lei. Până acum poliţiştii comunitari au aplicat 22 de amenzi şi 34 de avertismente. Aceştia au demarat şi o acţiune de informare a cetăţenilor privind obligativitatea curăţării trotuarelor.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite