Mureşenii pot vedea oraşul de sus!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii  iubitori ai cărţilor lui Jules Verne sunt aşteptaţi în Cetatea Medievală pentru a vedea oraşul de sus.

Mureşenii care îşi cumpără cinci cărţi scrise de Jules Verne, de la Caravana Adevărul, primesc un loc în nacela balonului Orange, care se ridică de la sol astăzi şi mâine între orele 14.00 şi 21.00 în Cetatea Medievală.

Curajoşii vor avea parte de o experienţă de neuitat, deoarece balonul portocaliu,  parte a campaniei „5 săptămâni în balon”, organizată de Orange România şi Adevărul, urcă până la aproximativ 50 de metri înălţime .

De o privelişte superbă au avut parte şi cei care au zburat aseară cu balonul pe lângă lacurile comunei Zau de Câmpie. Acolo, după ce toate măsurile de siguranţă au fost luate, echipajul şi-a început aventura. Ridicarea în aer s-a făcut treptat, iar priveliştea oferită celor din nacelă a fost mirifică. De sus, vacile ieşite pe câmp la păscut păreau de jucărie, la fel şi maşinile oprite pe şosea pentru ca şoferii să admire balonul în aer. Lacurile păreau şi ele nişte petice de apă, cât palma unui om.

Ne-am ridicat la aproximativ 200 de metri. Am fi putut merge şi mai sus, dar recuperarea balonului de către echipa aflată la sol ar fi durat mai mult. Oricum, condiţiile meteo au fost favorabile unui zbor de aproximativ 20 de minute”, a spus Costel Benţe, pilotul balonului.

La aterizare, balonul a fost întâmpinat de zeci de localnici, veniţi pe deal pentru a-l vedea de aproape, dar şi pentru a-l fotografia cu telefoanele mobile. După aterizare, reportera Adevărul de Seară a primit tradiţionalul botez al primului zbor, fiind ridicată la rangul de „Contesă de Bujor”.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite