Târgu-Mureş: Mureşenii pot completa cel mai mare careu de cuvinte încurcişate din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Careul uriaş a stârnit interesul celor prezenţi
Careul uriaş a stârnit interesul celor prezenţi

Careul uriaş a fost expus aseară, în premieră pentru public, în cadrul Galei Implicării Mureşene .Mureşenii pasionaţi de cuvinte înscrucişate vor putea completa careul de sărbători, când acesta va fi expus în Promenada Mall.

Cel mai mare careu de cuvinte încrucişate din lume va fi expus în Promenada Mall cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Careul îi aparţine mureşeanului Alexadru Toth şi a fost prezentat pentru prima oară aseară în cadrul Galei Implicării Mureşene, eveniment organizat de Centrul Mureş al Fundaţiei Alături de Voi România şi urmează să fie omologat de englezii de la Cartea Recordurilor.

Careu gigant


 „Am început munca la acest careu la rugămintea directoarei Centrului Mureş al Fundaţiei ADV, care ştiind că sunt pasionat de recorduri, m-a rugat să creez o astfel de lucrare cu tematica HIV/SIDA. Am acceptat provocarea şi din luna mai m-am apucat de lucru. Întâi am realizat o ciornă pe care am compus cuvintele pe verticală şi orizontală. Apoi am realizat grila pe calculator pentru a fi putea imprimată şi apoi am scris definiţiile cuvintelor. Careul are 25.633 de definiţii, o întălţime de 2, 7 metri şi 4,5 metri lungime”, a spus Alexandru Toth.

Careul gigant va fi înscris în Cartea Recordurilor. „Din câte ştiu eu recordul actual este deţinut de un belgian care are un careu cu 18.000 de definiţii la care a lucrat cinci ani de zile, iar în România nu mai există cineva care să fi creat un careu record”, a spus Alexandru Toth.

Licitaţie de artă


Careul de cuvinte încrucişate a fost prezentat în cadrul Galei Implicării Mureşene, organizată cu scopul ajutorării tinerilor bolnavi de SIDA. În cadrul evenimentului a mai avut loc şi o licitaţie de lucrări de artă create de tineri serpozitivi, în urma căreia s-au strâns 1.775 de lei. „Banii vor fi viraţi virate în contul  unităţii protejate „Util Deco” pentru achiziţionarea de materie primă pentru viitoarele comenzi şi pentru susţinerea în muncă a celor şase tineri care lucrează aici”, a spus Carmen Ciulea, directoarea Centrului Mureş al Fundaţiei ADV. Momentul artistic al serii a fost oferit de Franco Midiri, câştigătorul din acest al al “Festivalului melodiei” de la San Remo.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite