Mureşenii, disperaţi după un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de localnici s-au înghesuit în această dimineaţă în Casa de Cultură Mihai Eminescu, care a găzduit Bursa locurilor de muncă. Dintre toate locurile de muncă disponibile la Bursă, în judeţ, numai 50 au fost pentru absolvenţi de studii superioare.

Haosul a cuprins Casa de Cultură Mihai Eminescu în această dimineaţă, cu ocazia primei Burse a locurilor de muncă organizate în acest an la Târgu-Mureş. În jur de trei mii de localnici de toate vârstele s-au îngrămădit pe holurile instituţiei în speranţa că vor putea scăpa de sărăcie, găsindu-şi un loc de muncă.

Cei 31 de angajatori prezenţi la evenimentul organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş au pus la bătaie 387 de posturi, majoritatea în construcţii, confecţii, comerţ şi mecanică. Unul dintre cei care sperau să iasă din criză a fost şi Otvos Sandor, 55 de ani, de profesie zidar: „De anul trecut sunt şomer şi sper să îmi găsesc ceva de lucru aici. M-ar interesa ceva în domeniul meu de activitate, dar aş fi dispus să mă specializez şi să o iau de la capăt cu o altă meserie, dacă mi se oferă şansa”. Mureşeanul face parte din cei aproape 7% fără un loc de muncă din judeţul nostru.

În momentul de faţă, rata şomajului în Mures este de 6,7%, în scădere comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta este prima Bursă organizată în acest an, dar vor urma şi altele în viitor”, ne-a declarat Reghina Fărcaş, directoarea AJOFM Mureş.

Angajatorii, nemulţumiţi de „ofertă”

Chiar dacă încă de la ora 10.00 valurile de mureşeni s-au bulucit pentru a prinde ocazia unui interviu de angajare, societăţile prezente nu erau tocmai încântate de persoanele prezente la Bursă. „Căutăm un traducător, asistent manager, atât pentru lucru în ţară, cât şi pentru străinătate. Momentan nu am găsit pe nimeni, dar poate persoanele pe care le căutăm noi nu au ajuns încă la Bursă”, ne-a comunicat Hortensia Crişan, de la Eurotrans Suciu Impex. Dintre toate locurile de muncă disponibile la Bursă, numai 50 erau destinate absolvenţilor de studii superioare, fapt ce confirmă într-un fel migraţia celor cu şcoală către „ţările calde”.

Bursă în întreg judeţul

Nu doar Târgu-Mureşul a găzduit în această dimineaţă Bursa locurilor de muncă. În punctele de lucru ale AJOFM din Sighişoara şi Târnăveni au fost puse la bătaie 79, respectiv, 103 posturi în diverse domenii de activitate, majoritatea în construcţii şi alimentaţie. Dacă la Sighişoara au fost prezenţi cu oferte de muncă 9 angajatori, la Târnăveni au fost 12 firme în total.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite