Târgu Mureş: Mureşenii pot gusta delicatesele apreciate de Prinţul Charles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu Mureş: Mureşenii pot gusta delicatesele apreciate de Prinţul Charles
Târgu Mureş: Mureşenii pot gusta delicatesele apreciate de Prinţul Charles

Murăturile şi gemurile create sub brandul „Casa de pe Deal” pot fi comandate de mureşeni şi pe Internet. Produsele „Casa de pe Deal” respectă modul de procesare şi reţetele tradiţionale din zona Sachiz şi sunt apreciate de prinţul Charles

Mureşenii se pot răsfăţa cu produsele apreciate chiar de Prinţul moştenitor al tronului Marii Britanii, deoarece anul acesta, murăturile, gemurile şi zacusca produse la Saschiz sub brandul „Casa de pe Deal” ajung şi în restaurante, la târguri destinate producătorilor agricoli, dar pot fi comandate şi telefonic sau pe Internet.

Reţete tradiţionale
„Casa de pe Deal” este marca sub care tânăra Anca Călugăr, de 28 de ani din Saschiz, alături de prietenul ei Charlie Dalmasso şi-a înregistrat în februarie 2009 murăturile picante ca şi produse tradiţionale. Pe lângă aceste murături picante, sub brandul „Casa de pe Deal” tânăra produce gemuri, dulceţuri şi zacuscă, toate după reţete tradiţionale.

„Noi facem parte dintre micii producători din zona Târnava Mare, iar produsul pe care ne concentrăm îndeosebi atenţia sunt murăturile picante, un produs a cărui reţetă am învăţat-o de la mama şi care mi-e foarte aproape de suflet. Ca ingrediente murăturile picante conţin ceapă albă, ardei verde, gogoşar şi ardei iute, iar lichidul e preparat din oţet, apă, sare şi zahăr, deci este o combinaţie între picant şi dulce”, spune Anca Călugăr. Legumele şi fructele sunt cultivate pe cei 24 de ari de grădină din jurul casei de pe deal, unde locuiesc în momentul de faţă tinerii.

Diversificarea produselor
Pe viitor aceştia se gândesc să-şi diversifice producţia şi să înregistreze şi alte produse specifice zonei, cum ar fi gemul de măcieşe, rabarbăr, afine sau murăturile de gogoşari cu hrean. Un produs inedit pe care tinerii l-au scos pe piaţă în acest an este gemul de dovlecel cu aromă de vanilie.Tânăra a recunoscut că ajutorul dat de prinţul Charles este foarte important pentru micii producători din zonă.

„Prinţul a inaugurat anul acesta centrul de procesare pentru legume şi fructe şi susţine produsele naturale şi micii producători.”, a spus tânăra.

Producţia în acest an:
Anul acesta sub brandul „Casa de pe Deal” au fost produse 2500 de borcane cu murături picante, 200 cu gem de dovlecel, 56 cu gem de rabarbăr, 20 cu zacuscă şi 360 cu gogoşari muraţi. Preţurile diferă în funcţie de produs, de la 8 lei borcanul de gem de dovlecel până la 10 lei borcanul de murături picante. Comenzile se pot face şi online pe www.casadepedeal.com

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite