Târgu-Mureş: Autobuz de şcoală pentru elevii din Mureşeni Sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Autobuz de şcoală pentru elevii din Mureşeni Sat
Târgu-Mureş: Autobuz de şcoală pentru elevii din Mureşeni Sat

Elevii vor pleca la şcoală şi de la şcoală cu autobusul special. Linia 1 de transport nu va circula decât de luni până vineri şi doar în timpul anului şcolar.

Elevii din Mureşeni Sat au începând de astăzi o linie de transport în comun numai a lor. Autobusul este primul de acest gen din respectiva zonă a Târgu-Mureşului, al cărui scop este cel de a înlesni prezenţa elevilor la şcoli. Decizia a fost luată de către administratorii societăţii de transport local Siletina Impex SRL după ce aceştia au ajuns la concluzia că o linie de transport în comun pentru elevii din zonă este cea mai utilă soluţie pentru ca aceştia să poată ajunge la şcolile lor.

„Până în prezent nu exista o cursă de transport care să unească zona Mureşeni Sat de restul oraşului, astfel că elevii de acolo trebuiau să meargă pe jos până la prima staţie şi de acolo să aşteaptă un autobus. Pierdeau prea mult timp şi întârziau la ore, astfel că am luat decizia de a înfiinţa Linia 1, special pentru ei. Fiind o cursă pentru elevi, aceasta nu va funcţiona decât în timpul anului şcolar şi numai în zilele cu şcoală”, ne-a declarat Truţă Ioan, manager de transport în cadrul Siletina Impex.

Acces la şcoli
Linia 1 circulă de luni până vineri, având un orar special, cu două porniri din staţia Mureşeni de la orele 6.20 şi 7.20. Traseul, Mureșeni Sat - Dezrobirii – Grupul Şcolar Traian Vuia (strada Gheorghe Doja n.r.) - Bega – Şcoala Generală 11 - Bulevardul 1848(cartierul Dâmbu Pietros n.r.) – Liceul Avram Iancu - Mocca - Gara CFR – strada Gheorghe Doja - Mureseni Sat.

Cursele-retur sunt programate din staţia situată în faţa Liceului Avram Iancu, de la orele 12.05, 13.05 şi 14.05, după care autobusul se va retrage la garajul de pe strada Bega. Administratorii consideră că Linia 1 va fi benefică din punct de vedere social, nu financiar. „Sincer, suntem conştienţi că această linie de transport nu ne va aduce bani, dar nu ne gândim la acest aspect. Ne interesează să ştim că elevii vor ajunge la ore în timp util”, a completat Truţă Ioan.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite