Mureşencele, iniţiate în tainele afacerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania „Un viitor mai bun pentru femei” angrenează mai multe localităţi din judeţul Mureş. Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică indică faptul că în cadrul comunităţilor rurale aptitudinile antreprenoriale ale femeilor sunt foarte puţin utilizate.

Femeile din judeţul Mureş au şansa de a deveni specialiste în managementul proiectelor datorită unui proiect co-finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul „Un viitor mai bun pentru femei” îşi propune să promoveze un rol activ pentru femeile din mediul rural şi din oraşele mici cu economie preponderent agrară prin pregătirea şi sprijinirea acestora în iniţierea şi gestionarea de mici afaceri sau proiecte comunitare.

Astfel, începând cu această lună şi până în toamna acestui an, localnicele din Bahnea, Găneşti, Mica, Luduş, Iernut, Cuci, Adamuş şi Glodeni vor primi consultanţă specifică de Managementul Afacerilor de la specialişti în domeniu, gratuit. Cursurile se înscriu în următoarele categorii: cursuri de formare de formatori, cursuri de antreprenoriat şi competenţe manageriale şi cursuri de management de proiect.

Participanţii la cursuri vor primi, în urma examinării, diplome recunoscute de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), iar ca o particularitate a proiectului, beneficiarii vor primi consultanţă  specializată până în momentul finalizării unui plan de afaceri viabil sau a unui proiect de dezvoltare comunitară”, ne-a declarat Oana Seichea, expert comunicare şi relaţii publice în cadrul proiectului.

Femeile sunt obişnuite să fie casnice

Datele furnizate de Institutul Naţional de Statistică indică faptul că în cadrul comunităţilor rurale aptitudinile antreprenoriale ale femeilor sunt foarte puţin utilizate. Procentajul persoanelor casnice din mediul rural reprezintă 53,1% din totalul de persoane inactive şi este alcătuit exclusiv din femei.

Fără îndoială că dezvoltarea antreprenoriatului feminin reprezintă o soluţie reală la dezechilibrele existente pe piaţa muncii. În cadrul proiectului „Un viitor mai bun pentru femei” vor fi puse bazele unei reţele formale care să sprijine implicarea femeilor din colectivităţile rurale în proiecte comunitare şi să faciliteze participarea acestora pe piaţa muncii. O altă miză a proiectului este cooptarea femeilor în activităţi antreprenoriale prin informare, consiliere şi intermediere de legături cu organizaţii similare şi instituţii publice”, spune Gabriela Popescu, Coordonator tehnic al proiectului.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite