Târgu-Mureş: Mureşeanul căzut cu avionul, în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Mureşeanul căzut cu avionul, în stare gravă
Târgu-Mureş: Mureşeanul căzut cu avionul, în stare gravă

Mureşeanul Toader Pantea, care s-a prăbuşit aseară la Aerodrom, va avea nevoie de o serie de operaţii. Ministerul Transporturilor a demarat o anchetă pentru a stabili cum a fost posibil accidentul.

Mureşeanul Toader Pantea, cel care s-a prăbuşit aseară cu un avion ultrauşor după decolarea de pe Aeroclubul Târgu Mureş, este în continuare în stare gravă. Ministerul Transporturilor derulează o anchetă pentru a stabili exact cauzele accidentului.

“Am constituit o comisie de anchetă, din primele concluzii s-a blocat motorul. Investigăm ce s-a întâmplat, acum verificăm dacă toată documentaţia era în regulă, dacă avea licenţă de zbor. A decolat în afara programului Aeroclubului, dar avea autorizaţie de zbor. Vom finaliza ancheta în circa o lună”, ne-a declarat în această dimineaţă Ştefan Martinescu, inspector în cadrul Ministerului Transporturilor.

Avionul s-a prăbuşit aseară, la scurt timp după ce a încercat să decoleze de pe pista Aeroclubului din Târgu Mureş. Potrivit ofiţerului de serviciu al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, plutonierul Claudiu Precup, avionul a încercat să decoleze, apoi a căzut, în partea din faţă, şi a suferit avarii semnificative.

"Accidentul s-a produs la ora 19.11, la Aeroclub. Prăbuşirea nu a fost urmată de incendiu. Victima a fost preluată de SMURD", a declarat Claudiu Precup.

Coodonatorul SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat că Toader Pantea, bărbat în jurul vârstei de 50 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral şi facial şi că, în momentul în care a ajuns echipa de intervenţie, acesta era foarte confuz, agitat şi combativ, ceea ce poate indica faptul că regiunea cerebrală ar fi fost afectată. "Era foarte agitat şi a trebuit sedat. Acum e pe respiraţie artificială. La prima vedere, s-ar putea ca regiunea cerebrală să fi fost afectată, dar aceasta se poate stabili doar după investigaţia cu computerul tomograf. De asemenea, investigăm şi zona toracelui şi a abdomenului, pentru a verifica dacă a suferit cumva şi leziuni interne”, a declarat Boeriu. Acesta a adăugat că, din ceea ce i-au spus medicii care au intervenit la faţa locului, bărbatul atârna în centura de siguranţă, în interiorul avionului, a cărui carlingă era ruptă în două.

Astăzi, Boieriu a mai declarat că Toader Pantea a suferit o fractură de coloană vertebrală existând riscul să rămână paralizat, dar are şi fracturi multiple la nivelul feţei.

Precedentul accident cu avion uşor s-a înregistrat la Târgu Mureş în 3 iunie 2007, când un avion utilitar YR 5070 s-a prăbuşit în râul Mureş, în zona podului spre cartierul Unirii, după ce a agăţat o linie de medie tensiune.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite