Mureşeanul Emil Pavel Pop, campion mondial la kickboxing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşeanul Emil Pavel Pop, deţinător al titlului de campion european la kickboxing full contact, la categoria super pană, versiunea UWKF, a obţinut titlul mondial la această categorie, în urma unei victorii înregistrată, în 16 iulie 2011 în Spania.

Meciul a avut loc în Malagon (Ciudad Real) din Spania,  adversarul său fiind belgianul de origine marocană Jamal Hshal pe care l-a invins prin knock-out in repriza a 2-a.  Emil Pop s-a accidentat cu 4 zile inainte de meci, suferind o entorsă la piciorul drept. Acest accident nu l-a împiedicat însă să lupte şi să câştige titlul mondial.

Emil Pop a fost asistat la colt de cei mai buni boxeri profesionisti ai momentului din Spania: Gabriel Campillo - campion mondial la categoria semigrea, Oscar Sanchez - multiplu campion al Spaniei la categoria pană şi Antonio Rodriguez - marea speranţă a boxului profesionist spaniol la categoria pană, aceştia fiind şi partenerii săi de antrenament. Antrenorul principal al mureşeanului este Manuel del Rio.

”Ţin să multumesc familiei, prietenilor, echipei mele tehnice, sponsorilor români din Madrid.  Le mulţumesc antrenorilor mei din România: Moldovan Nicolae, Liviu Pop şi Horvat Atilla, şi nu în ultimul rând românilor care m-au susţinut la meci. Această victorie o dedic României şi românilor de pretutindeni”, a declarat Emil Pop. Actualmente Emil Pop este aspirant oficial la titlul intercontinental de box TWBA.

În România sportivul a activat la cluburile Voinţa Reghin, Electromureş Târgu-Mureş şi CS Mureşul din Târgu-Mureş unde a obţinut diferite medalii la competiţiile naţionale, fiind campion national in 2000. În prezent, Emil Pop face parte din cea mai cunoscută echipă de box din Spania.

În cariera sa mureşeanul a susţinut la box profesionist 13 meciuri încheiate cu 13 victorii, din care 8 prin KO.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite