Mureșean cercetat de poliție pentru evaziune fiscală şi înşelăciune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliția efectuează cercetări în acest caz
Poliția efectuează cercetări în acest caz

Ofiţerii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Mureş au început urmărirea penală împotriva unui bărbat în vârstă de 33 ani din Târgu-Mureş, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a indus în eroare peste 20 de persoane, promiţând că le va construi case de locuit la preţuri competitive, case care nici până în prezent nu au fost finalizate.
Suspectul a încheiat contracte cu clienţii şi a încasat bani în avans.

A încercat să obţină cât mai mulţi bani de la clienţi, spunându-le că le va oferi reduceri substanţiale dacă plătesc anticipat suma integrală. După ce încasa banii de la clienţi, fără a emite facturi sau chitanţe, începea lucrările care nu erau în concordanţă cu proiectul construcţiei.

Prin săvârşirea infracţiunilor, suspectul a cauzat un prejudiciu total de 981.125 de lei, reprezentând păgubirea bugetului consolidat al statului, prin nedeclararea şi neachitarea taxei pe valoarea adăugată în sumă totală de 147.451 de lei şi păgubirea unui număr de opt persoane cu suma totală de 833.674 de lei.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite