Târgu-Mureş: 17 milioane de euro pentru modernizarea unor străzilor din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: 17 milioane de euro pentru modernizarea unor străzilor din Târgu Mureş
Târgu-Mureş: 17 milioane de euro pentru modernizarea unor străzilor din Târgu Mureş

Vor fi modernizate artere ce asigură ieşirea spre Cluj Napoca, Sighişoara, Braşov, Bistriţa şi Alba Iulia.

Din luna august, încep lucrările pentru modernizarea a şapte străzi din Târgu Mureş, cu finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Potrivit primarului municipiului, Dorin Florea, obiectivul general în reprezintă îmbunătăţirea infrastructurii de transport la nivelul municipiului Târgu Mureş pentru a facilita mobilitatea populaţiei şi creşterea eficienţei activităţilor economice în vederea stimulării dezvoltării economice durabile.


„Prin acest proiect vor fi modernizate şi semnalizate rutier străzile strada Băneasa, Budiului, Livezeni, Mureşeni, Voinicenilor, Podeni şi Libertăţii, pe o lungime totală de 13 km”, a declarat primarul. Finanţarea totală a proiectului este de 62.350.000 lei, echivalente sumei de 17 milioane de euro. Din valoarea totală 49,4 milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă iar contribuţia proprie a municipalităţii este de peste 1 milion lei, acoperită dintr-un credit extern, diferenţa fiind reprezentată de TVA, care va fi recuperat prin proceduri speciale.

Ieşirile principale din municipiu, reabilitate


Principial, este vorba de străzi, modernizate şi reabilitate, care vor facilita circulaţia către alte oraşe importante din ţară, cum ar fi Cluj Napoca, Sighişoara, Braşov, Bistriţa şi Alba Iulia. Astfel, modernizarea străzii Băneasa va cuprinde tronsonul care pleacă din strada Depozitelor până la intersecţia cu strada Dezrobirii, Budiului şi intersecţia cu strada Bega şi până la limita administrativă a oraşului spre Cluj.

În cazul străzii Livezeni, lucrările vor începe de la intersecţia cu accesul spre Universitatea „Petru Maior” şi până la ieşirea spre Sighişoara. Lucrările de modernizare a străzii Mureşeni vor începe de la intersecţia cu strada Dezrobirii şi va ţine până la poarta nr. 6 Azomureş, cu ieşirea spre Cluj Napoca. În ce priveşte modernizarea străzii Voinicenilor, aceasta va fi de la intersecţia cu strada Plopilor şi până la limita administrativă a oraşului.

Pentru strada Podeni, tronsonul propus pentru modernizare este situat la intersecţia cu strada Tisei şi se va întinde până la intersecţia cu strada Strâmbă. Iar nu în ultimul rând, modernizarea străzii Libertăţii va cuprinde tronsonul de la intersecţia cu strada Plopilor şi până la intersecţia cu strada Dezrobirii.

,,Proiectul este cel mai mare de acest gen din ţară, vizeaza refacerea şi fluidizarea traficului rutier în şapte zone din municipiu, în special la principalele ieşiri din oras, crearea de inele de circulaţie şi refacerea infrastructurii de apă-canal”, a declarat primarul Dorin Florea

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite