Târgu-Mureş: Bani guvernamentali pentru comunele din Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Bani guvernamentali pentru comunele din Mureş
Târgu-Mureş: Bani guvernamentali pentru comunele din Mureş

Un număr de 21 de comune din judeţul Mureş au primit la solicitarea Instituţiei Prefectului suma de  2.767.000 lei din partea Guvernului României.

Banii sunt destinaţi implementării Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural pe anul 2009, instituit prin Ordonanţa Guvernului nr. 7/2006.

Astfel, în judeţul Mureş nouă localităţi vor beneficia de  fonduri pentru înfiinţarea sau reabilitarea reţelei de alimentare cu apă, printre care şi comuna Breaza cu patru sate, dar şi oraşele Reghin şi Luduş. De asemenea, prin aceşti bani se vor rezolva problemele de canalizare menajeră la cinci comune, se vor construi şi reabilita poduri de trecere peste râul Mureş şi podeţe în patru comune, iar în altele patru, banii sunt destinaţi pentru introducerea alimentării cu apă potabilă.

Nu în ultimul rând, se preconizează înfiinţarea unei platforme pentru deşeuri menajere cu depozitare temporară pentru deservirea a şapte localităţi din judeţul Mureş în comuna Bălăuşeri, ca şi construcţia sistemului de canalizare şi a staţiilor de epurare a apelor uzate din satele Miheşu de Câmpie şi Răzoare, aparţinând de comuna Miheşu de Câmpie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite