Multe reclamaţii privind fraudele electorale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciuna dintre sesizări nu s-a confirmat, în schimb filtrele poliţiei au prins doi beţivi la volan

Până la ora 17.00, niciuna dintre cele 48 de sesizări trimise de Biroul Electoral Judeţean către Poliţie nu s-a adeverit. Este afirmaţia purtătorului de cuvânt al IJPMureş, Livia Popa, care înşiră câteva dintre cele mai importante speţe, respectiv turism electoral, afişaj ilegal sau campanie electorală după deschiderea procedurii de vot. „Referitor la acuza reciprocă a două partide, cum că se face turism electoral cu aceleaşi maşini, menţionez că în urma verificărilor au fost identificate cele două microbuze care aparţin unei societăţi comerciale din judeţul Bacău. Acestea erau parcate în faţa unui motel acolo unde sunt cazate şi persoanele suspectate de turism electoral”, a declarat Livia Popa.

Ea a explicat că erau mai mulţi muncitori din judeţul Bacău, care lucrau la infrastructura DN 15, iar maşinile nu au fost folosite la transportul persoanelor la vot, angajaţii deplasându-se pe jos pentru a-şi exercita dreptul la vot la secţia de votare specială din apropiere. De menţionat că singurele sesizări confirmate până acum s-au petrecut în zilele premergătoarte votului, majoritatea de transport de pachete electorale respectiv de afişaj ilegal, care se află în atenţia organelor de anchetă.

Filtre de poliţie în judeţ

Doi beţivi şi doi şoferi cu probleme la carnetul de conducere, prinşi cu prilejul celor 10 filtre instituite de poliţiştii mureşni, la intrările şi ieşirile din jude. Potrivit Liviei Popa, cu acest prilej au fost oprite 267 vehicule şi legitimate 323 persoane. „S-au dat 97 sancţiuni la regimul circulaţiei, din care cele mai grave sunt două persoane care conduceau în stare de ebrietate, una circulând fără permis şi alta având permisul de conducere expirat”, a explicat Livia Popa, care a adăugat că s-au dat în total amenzi de 6800 de lei.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite