Motorină pentru fermierii mureşeni, de la APIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii primesc bani pentru motorină
Fermierii primesc bani pentru motorină

APIA Mureş anunţă începerea perioadei de depuneri a cererilor pentru finanţare prin rambursare pentru motorina cu acciză redusă pentru anul viitor.

Ajutorul de stat pentru motorină este acordat fermierilor mureşeni sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. De acest sprijin pot beneficia fermierii care sunt înregistraţi la APIA sau în alte evidenţe funciare cu suprafeţele pe care le exploatează. Totodată, fermierii trebuie să fie înregistraţi şi în Registrul Naţional al exploataţiilor. Cererile se depun la sediul APIA, iar acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite în termen de cel mult 30 de zile de la data depunerii cererii de acord prealabil pentru finanţare prin rambursare.

Suprafaţa totală de teren exploatată trebuie să fie de minimum un hectar, iar suprafaţa parcelelor agricole să fie de cel puţin 0,3 hectare.

În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite