Târgu-Mureş: Portret/Oana Moldovan are abilităţi de lider

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra s-a implicat în acţiuni de voluntariat din clasa a X-a, iar pe parcurs a ajuns să conducă diferite asociaţii de tineret.

Dacă ar fi să aleagă un termen care ar caracteriza-o, Oana Moldovan ar alege cuvântul „implicare”. La numai 25 de ani mureşeanca are un CV impresionant în ceea ce priveşte activităţile intreprinse ca voluntar şi ca preşedinte al unor organizaţii de tineret. Dorinţa ei de a fi activă social s-a manifestat încă din clasa a X-a, când Oana s-a implicat ca voluntar în organizarea Festivalului Vinului şi a Zilelor Târgumureşene. „La început eram în preajma vedetelor care erau invitate să cânte la acele evenimente, îi serveam cu suc, apă sau cafea şi îndeplineam diferite sarcini administrative. Apoi am început să duc trupele la cazare, iar în clasa a XII-a am ajuns ajutor de prezentator, adică stăteam lângă scenă şi îi spuneam prezentatorului ce trupă va urma”, povesteşte Oana. Tot în timpul liceului Oana s-a implicat şi în organizarea unui campionat de călărie la Târgu-Mureş, unde şi-a cooptat şi colegii de clasă, conducând pentru prima dată o echipă de voluntari.

Studenţia, un pas înainte în carieră

În timpul Facultăţii de Psihologie urmate la Cluj-Napoca, Oana şi-a dovedit abilităţile de lider, devenid în anul IV preşedintele Asociaţiei Studenţilor Psihologi din România , asociaţie în care a activat ca voluntar încă din anul I.  „Din primul an de facultate aflasem de Asociaţia Studenţilor la Psihologie din cadrul universităţii şi am decis să mă implic şi eu în activităţile organizate de aceasta. După primul semestru am fost selectată să particip alături de alţi studenţi la un schimb de experienţă în Croaţia. În anul II am mai participat la un schimb de experienţă în Olanda, iar în anul III am câştigat o bursă Erasmus şi am studiat un semestru la Barcelona”, mărturiseşte Oana, care în anul III fusese aleasă preşedinta organizaţiei clujene, pentru ca în anul IV să fie aleasă preşededinta asociaţiei la nivel naţional.

Preşedinte STUDCARD Târgu-Mureş
Oana s-a implicat şi în realizarea evenimentelor Consorţiului Organizaţiilor Studenţeşti din Cluj Napoca, iniţiatorii proiectul STUDCARD, pe care vroiau să-l implementeze şi în alte oraşe, printre care şi Târgu-Mureş. „Mi-au propus să implementez eu proiectul aici şi am acceptat. Din mai 2008 de când l-am demarat 11.000 de studenţi mureşeni au beneficiat de cardul respectiv, ce le asigură gratuitate la transport şi reduceri la instituţii culturale, cafenele sau cluburi”, spune Oana. Cu timpul Oana Moldovan şi-a strâns propria echipă de voluntari, iar proiectele dedicate tinerilor mureşeni continuă să apară.

Întrebări şi răspunsuri?

Ce nu-ţi place la studenţii din ziua de azi?

Nu-mi place că nu investesc în dezvoltarea lor personală, că trebuie să tragi de ei ca să se implice într-un eveniment, fie trainig, fie concert. Studenţii din Târgu-Mureş sunt parcă mai delăsători decât cei din Cluj de exemplu.

Ce planuri ai în carieră?

Visez să-mi fac o grădiniţă privată sau un club gen Clubul Copiilor. În cadrul proiectului STUDCARD vrem să organizăm un campionat de fotbal şi o olimpiadă de iarnă, ce urmează să se desfăşoare la patinoar şi la pârtia de ski din oraş.


Ce-i place:
Îmi place să mă implic în viaţa comunităţii. Îmi place să organizez evenimente, îmi plac copiii şi iubesc oamenii în general.  Apreciez oamenii veseli, optimişti şi activi. Îmi place să povestesc cu prietenii, să ascult muzică. Îmi place mult să călătoresc şi iubesc sportul.

Ce nu-i place:
Nu-mi place să mă plâng. Nu-mi plac oamenii blazaţi şi pesimişti. Nu-mi place să fac lucruri de una singură. Nu suport politica şi jocurile politice. Nu-mi plac oamenii lipsiţi de respect faţă de semeni, faţă de natură şi faţă de animale.

Data naşterii: 14 august 1984 la Târgu- Mureş
Studii: Universitatea „Babeş Bolyai”, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei
Universitatea „Petru Maior”  ,masterat Managementul Resurselor Umane
Profesie: director STUDCARD  Târgu-Mureş
Stare civilă: necăsătorită
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite