Miting anti ACTA la Târgu-Mureş. Poliţiştii şi jandarmii, pregătiţi să dea amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestul anti ACTA de la Târgu-Mureş nu este autorizat foto arhivă
Protestul anti ACTA de la Târgu-Mureş nu este autorizat foto arhivă

Mitingul anti ACTA, programat pentru astăzi la ora 17.00 în Piaţa Tranfdafirilor s-ar putea lăsa cu amenzi.  Asta anunţă reprezentanţii Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei, care spun că mitingul nu a fost aprobat. Peste 750 de persoane şi-au anunţat prezenţa la mitingul din această seară.

Mitingul împotriva Tratatului Comercial Anti-Contrafacere (ACTA) a fost anunţat pe Facebook, de către persoane care nu şi-au dezvăluit identitatea. Iniţiatorii i-au îndemnat pe mureşeni să vină astăzi de la ora 17.00 în Piaţa Trandafirilor, dar să protesteze cu calm.

Vă rugăm să nu faceţi nimic în afara legii, nu consumaţi băuturi alcoolice, respectaţi proprietatea publică şi cea privată, nu vandalizaţi, nu intraţi în conflict cu alţi manifestanţi sau cu trecători, nu obstrucţionaţi traficul. Vă recomandăm o atitudine calmă şi cooperantă în toate solicitările rezonabile ale forţelor de ordine. Violenţa, obscenitatea şi abuzurile de orice fel nu vor fi tolerate! Este un protest paşnic, nu vrem să fie nimeni arestat”, se arată în îndemnul postat pe Facebook.

Poliţiştii şi jandarmii spun însă că mitingul nu este aprobat şi vor aplica amenzi celor care se vor aduna în centrul oraşului. "Nu s-a depus nici o cerere pentru aceste miting, este clar că este ilegal", a precizat Valentin Bretfelean, şeful Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Până acum peste 750 de persoane şi-au anunţat participarea la miting. Proteste împotriva ACTA au avut loc în mai multe oraşe ale Europei, după ce majoritatea statelor europene au semnat documentul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite