Târgu-Mureş: Mită pentru un agent de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Mită pentru un agent de poliţie
Târgu-Mureş: Mită pentru un agent de poliţie

Doi cetăţeni au încercat să mituiască un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Mureş cu suma de 1.700 de lei. În urma flagrantului organizat de Direcţia Generală Anticorupţie cei doi au fost puşi sub urmărire penală pentru dare de mită.

 Potrivit Agerpres, totul a început de la o ceartă între doi prieteni, P.I.F. din comuna Brateiu, judeţul Sibiu şi G.I. din comuna Seleuş, judeţul Mureş.

Primul i-a fi sustras maşina celui din urmă şi a pierdut controlul acesteia, ajungând într-un şanţ.  G.I. nu poseda permis de conducere, a consumat băuturi alcolice şi a recunoscut că a condus maşina fără acordul proprietarului. Poliţistul a dispus efectuarea măsurilor legale în astfel de cazuri, G.I. urmând să se aleagă cu dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi având în sânge o alcoolemie mai mare decât limita prevăzută de lege.

Văzându-şi prietenul în această situaţie, proprietarul maşinii s-a răzgândit şi a încercat să-l convingă pe poliţist să uite întreg incidentul în schimbul unei sume de bani.

„În ziua următoare, cei doi cetăţeni s-au prezentat la poliţist şi i-au promis suma de 400 de euro drept mită, stabilind să se întâlnească a doua zi pentru remiterea banilor. Omul legii a refuzat să se lase mituit, iar pe 27 iulie a sesizat Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş”, se arată într-un comunicat DGA remis Agerpres.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite