Minunea vine de la Comisiile Ligii! FCM-ul se poate salva grație problemelor de licențiere ale Timișoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul făcut de preşedintele FRF, Mircea Sandu, conform căruia Timişoara şi-a retras dosarul de licenţiere, oferă o nouă şansă uneia dintre echipele care se află acum pe loc retrogradabil.


În momentul de față, locul 3 din liga secundă nu este promovabil, iar dacă o echipă din B promovată în Liga 1 nu primeşte licenţă, atunci primul eşalon se va disputa cu doar 17 echipe. Totuși, Comitetul Executiv al FRF poate decide completarea locului vacant cu o altă formulă, putîndu-se lua în calcul rămânerea locului 15 în prima ligă (locul 15 este, în prezent, ocupat de FCM Târgu-Mureș!), promovarea locului 3 din liga secundă, dacă echipa respectivă are dosarul de licenţă complet sau organizarea unui meci de baraj sau a unui play-off cu două sau mai multe echipe.

Cu alte cuvinte, FCM-ul are șanse mari de rămânere în prima ligă, ceea ce părea aproape imposibil în urma eșecului de la Chiajna.

Totuși, se pare că Mircea Sandu ar dori ca noul sezon să aibă numai 17 echipe, dacă Poli Timişoara, echipă fără licenţă, va ocupa loc promovabil. Televiziunile care au cumpărat drepturi de televizare ale Ligii 1, nu sunt de acord, însă, cu acest lucru. "Numai la propunerea Ligii sau a televiziunilor, Comitetul Executiv decide altceva. Să rămînă locul 15, să promoveze locul 3 sau baraj între ele. Momentan vor rămîne doar 17 echipe dacă nu intervine altceva. Poli Timişoara nu va primi licenţă, iar ideea lui Mircea Sandu a fost ca în Liga 1 să rămînă 17. Eu voi face propunere să fim 18, dar depinde de decizia FRF", a spus Dumitru Dragomir la emisiunea Contraatac, de la GSP TV.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite