Ministrul Mediului se luptă cu Primăria Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a susţinut că donează suma de 4.000 de lei unor case de copii.
Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a susţinut că donează suma de 4.000 de lei unor case de copii.

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a câştigat procesul cu primăria în care era acuzat de declaraţii calomnioase. El ameninţă instituţia cu executarea silită pentru că nu i-a plătit cheltuielile de judecată.

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a notificat, la sfârşitul săptămânii, Primăria Târgu-Mureş, în legătură cu necesitatea de a plăti 4.000 de lei, cheltuieli de judecată. În caz contrar, Borbely a anunţat că va cere executarea silită. Mărul discordiei îl reprezintă lucrările efectuate de municipalitate pentru amenajarea unor spaţii de joacă pe Platoul Corneşti. 

Construcţiile au fost demarate în 2008, iar ministrul Mediului, Laszlo Borbely, acuza atunci autorităţile locale că s-au apucat de treabă fără a avea certificat de urbanism şi autorizaţie de construire. Avizele au fost primite de primărie după câteva luni, dar asta nu l-a oprit pe primarul Dorin Florea să-l dea în judecată pe ministrul Borbely Laszlo pentru declaraţii calomnioase, având în vedere că acesta a afirmat la un post local de televiziune că documentele au lipsit. Edilul a deschis proces la Judecătoria Târgu-Mureş şi îi cerea ministrului Borbely Laszlo daune în valoare de 50.000 de lei. Reclamantul întregistrat a fost Primăria Târgu-Mureş, reprezentată de Dorin Florean, în calitate de primar. Procesul a început la Judecătoria Târgu-Mureş în anul 2009, dar a fost pierdut de către Primăria Târgu-Mureş şi de primarul Dorin Florea. Edilul a făcut însă recurs, care s-a judecat la Tribunalul Târgu-Mureş, iar o sentinţă definitivă s-a dat în 20 iunie 2011 tot în favoarea ministrului Borbely Laszlo. În urma celor două procese pierdute, primarul Dorin Florea are de achitat ministrului suma de 4.000 de lei, care reprezintă cheltuielile de judecată.

Cheltuieli de judecată pentru copii orfani

Văzând că primăria nu dă nici un semn că ar achita banii respectivi, ministrul Borbely Laszlo s-a adresat în scris instituţiei. „Ministrul Mediului Borbely Laszlo a depus la sediul Primăriei o notificare prin care solicită instituţiei să facă demersurile pentru punerea în aplicare a sentinţei Tribunalului Mureş. Astfel, Primăria trebuie să achite suma de 4.000 de lei în contul a două Case de copii menţionate de ministru", a precizat Aurel Trif, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş.

Potrivit ministrului, în cazul în care primăria nu achită acei bani va urma procedura de executare silită. „În cursul zilei de astăzi ( vineri - n.r.) i-am făcut o notificare la Primărie, în care îi cer să vireze banii respectivi la două case de copii, în termen de zece zile. În caz contrar, i-am pus în vedere că urmează executarea silită şi va suporta şi cheltuielile legate de executare", a spus Borbely. Primarul Dorin Florea a replicat: „Platoul Corneşti l-am făcut pentru târgumureşeni, nu pentru amenzile lui Borbely. Pe mine mă interesează să văd că a făcut ceva pentru târgumureşeni. N-am văzut nimic, de când e ministru".

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite