Ministrul Educaţiei încearcă să aplaneze scandalul de la UMF

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale
UMF Târgu Mureş îşi păstrează secţiile actuale

Ministerul Educaţiei, Cătălin Baba, se află, începând de ieri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, unde poartă discuţii cu reprezentanţii universităţii cu privire la crearea liniei de predare în limba maghiară. Ministrul a refuzat să facă vreo declaraţie legat de cele discutate.

Ministrul Educaţiei Cătălin Baba se află din nou în vizită la Târgu-Mureş, pentru a discuta cu reprezentanţii UMF legat de separarea pe criterii etnice a universităţii. Ministrul a ajuns la Târgu-Mureş aseară în jurul orei 19.00, iar discuţiile au continuat până târziu în noapte, demnitarul refuzând să facă orice comentariu legat de rezultatul acestora. Singura precizare făcută a fost că vizita vizează "teme academice".

La întâlnirea cu ministrul Educaţiei, au participat, printre alţii, rectorul în funcţie al UMF, prof.dr. Constantin Copotoiu, rectorul nou ales, prof.dr. Leonard Azamfirei, prof. dr. Szilagyi Tibor, prof. dr. Szabo Bela, toţi din cadrul universităţii, Mihai Pavel din partea studenţilor, precum şi secretarul de stat Kiraly Andras.

Potrivit Agerpres, pe parcursul discuţiilor au existat şi momente tensionate, în spatele uşii Rectoratului auzindu-se unele fraze rostite pe un ton mai ridicat cum ar fi: "dacă la secţia engleză lucrările practice se ţin în engleză, nu accept ca la secţia maghiară lucrările practice să se ţină în limba română". Vorbitorul a precizat că "acest lucru nu se negociază".

Vizita ministrului a fost precedată de un protest al studenţilor, care s-au adunat în faţa universităţii scandând lozinci împotriva separării pe criterii etnice a instituţiei de învăţământ. Pe parcursul protestului, Liga Studenţilor Târgu Mureş a adunat semnături de la studenţi şi cadre didactice pentru a le înainta Ministerului Educaţiei. În acest fel atât studenţii cât şi cadrele didactice îşi exprimă dezacordul faţă de implicarea politicului în problemele universităţii. De asemenea, pe clădirea UMF Târgu Mureş au fost afişate două bannere prin care se cere politicului să nu intervină în problemele universităţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite