Milioane de euro pentru judeţul Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-au semnat proiectele!
S-au semnat proiectele!

Două noi contracte de finanţare nerambursabilă pentru dezvoltarea economică va primi judeţul Mureş!

Suma provine din fondurile Programului Operaţional Regional şi se ridică la aproape 35 de milioane de lei. Proiectele care vor fi susţinute prin aceşti bani privesc dezvoltarea urbană integrată şi reabilitarea unei clădiri ce va deveni centru social în oraşul Luduş.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgu-Mureş vizează îmbunătăţirea infrastructurii de transport şi de alimentare cu apă a oraşului. Vor fi reabilitate 32 de străzi, din care 27 vor beneficia de modernizări la reţeaua de apă. Costurile se ridică la 40 de milioane de lei, din care mai mult de 31 de milioane reprezintă suma nerambursabilă. Lucrările se vor derula pe o perioadă de trei ani , timp în care vor fi înlocuite circa nouă kilometri de conducte.

Cel de-al doilea proiect finanţat din bugetul Programului Operational Regional alocat Regiunii Centru pentru judeţul Mureş urmăreşte crearea unui centru de recuperare si reabilitare neuropsihiatrică în Luduş. Cererea de finanţare a fost depusă de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş şi are un buget care depăşeşte 3,7 milioane lei. Din acesta sumă, beneficiarul a solicitat fonduri nerambursabile de peste 2,8 milioane lei. Lucrările se vor derula pe o perioadă de 12 luni. De acest centru vor beneficia peste 100 de persoane cu dizabilităţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite